ZNATE LI ŠTA SU TAJNI POLNI ODNOSI? Učinite jedno i odete u ZATVOR, ali ne zbog SILOVANJA!

Autor:

Lifestyle

16.03.2023

19:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac je zbog jednog poteza tokom intimnog odnosa izveden pred sud.

ZNATE LI ŠTA SU TAJNI POLNI ODNOSI? Učinite jedno i odete u ZATVOR, ali ne zbog SILOVANJA!

Foto: shutterstock

Muškarac po imenu Kladun, koji nije u potpunosti imenovan, završio je na sudu u Holandiji nakon što je optužen da je tajno skinuo kondom tokom seksa. Žena je pristala na seks sa kondomom, ali ga je on skinuo tokom ljubljenja pre nego što su stupili u odnos. Priznao je krivicu i optužen je za prisilu, ali je oslobođen optužbi za silovanje.

Zapravo, on je u utorak osuđen na tri meseca uslovne kazne i mora platiti 1000 evra. Za žrtve "krađe", kako se naziva ovaj čin, posledice su očigledne, poput neželjene trudnoće, polno prenosivih infekcija i psihičke traume. Ali koje utočište postoji za one optužene za ovaj podmukli i manipulativni seksualni čin? Sve zavisi od toga koga pitate i gde se prestup dogodio.

Foto: Pixabay/ Stas_F

Muškarac i ženu u zanosu

Šta znači krađa u ovom slučaju?

To je kada osoba objasni ili navede partneru da će koristiti kondom tokom seksa pre nego što ga ukloni ili odustane od njegove upotrebe bez pristanka i znanja svog partnera. Ovo je čin prevare i stručnjaci ga smatraju nesigurnim polnim odnosom. Taj čin prvi put je definisan na Jejlu 2017. godine u kojoj su zabeleženi slučajevi taktike "posledica silovanja" s kojom se sve češće susreću i žene i homoseksualci. To je nezakonito od 2021. godine u SAD - u, a Kalifornija je prva koja je ovaj zakon podržala.

Foto: shutterstock

Muškarac i ženu intimni odnos na krevetu

Smatra li se ovo silovanjem?

Kao što je prikazano u izvornoj studiji Jejla, ipak ovo delo nije na nivou silovanja. Međutim, istraživači seksualnog nasilja čvrsto veruju da "krađa" jeste silovanje budući da se bavi pitanjima seksa i pristanka - a države kao što su Australija, Engleska i Vels zakonski su ga navele kao takva.

Da podsetimo, 2017. godine sud u Švedskoj je osudio muškarca za silovanje nakon što je skinuo kondom, a da partnerka ne zna. Ona je istakla da bi seks odbila da je znala da neće koristiti zaštitu, piše "Njujork post".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading