DA LI BI TREBALO DA DATE DRUGU ŠANSU? Bračni terapeut otkriva kada je prerano za pomirenje

Autor: N.J.

Lifestyle

23.11.2022

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema statistici parovi "prerano" daju drugu šansu.

DA LI BI TREBALO DA DATE DRUGU ŠANSU? Bračni terapeut otkriva kada je prerano za pomirenje

Foto: pixabay.com

Treba li pružiti drugu šansu i zaslužuje li svako drugu šansu objašnjava bračni terapeut Sofija Petković. Ona je na samom početku objasnila da ne zaslužuju svi novu šansu, pre svega nasilnici, ostali je mogu dobiti, ali u zavisnosti od toga šta se dešavalo u vezi.

Bračne krize su normalne i očekivane. Kada vidite da ne možete sami da se izborite sa promena koje se događaju poput odlaska deteta u školu, adolescenije, ili pak odlaska deteta iz kuće na studije dobro je da razgovarate sa nekim ko je stručan.

Nekada i sami izgovorimo da ne bi trebalo da damo drugu šansu zbog onoga što zovu "podrgejano jelo", odnosno da ne bi trebalo više puta pokušavati sa jednom osobom.

- Lakše je biti u tuđoj vezi i gledati u tuđe dvorište, nego u svoje. Davanje šanse ponovo toj vezi donosi mogućnost da ponovo budete srećni, ali isto i da kiksnete. Tako da ste vi ti koji ćete biti srećni ili patiti. Drugi neće patiti umesto od vas. Nije dovoljno da jedna strana "gura", moraju oba partnera da se trude - rekla je bračni terapuet u emisiji na K1 televiziji.

Foto: Shutterstock

Muškarac i žena nervozni nakon svađe

Kao što smo spomenuli statistiku na početku, nekada se druga šansa prerano daje. Možda će biti potrebno da prođe nekoliko godina čak da biste se ponovo sreli. Bračni terapuet to i potvrđuje.

- Veza je dosta labavija nego brak, pogotovo ako su uključene pravne i ekonomske stvari. Vreme je rasteljivo i individualno. Više puta smo čuli da se prijateljica non stop svađa i miri sa momkom, tako da mi više ne pridajemo značaja. Kada dođe do razvoda, ali gde prođemo i kroz sud, podelu imovine, to je već stres koji je iza nas. Znate li šta bi sve trebalo da se dogodi da bismo odlučili da ponovo damo šansu osobi sa kojom smo sve to prošli? To zahteva jedan određeni vremenski period, koji sigurno nije kratak - objašanja ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading