PRAVILO DVA PRSTA: Trik da precizno odmerite sa koliko kreme da se namažete

Autor:

Lifestyle

02.08.2021

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktorka Zion Ko je otkrila jednostavnu metodu za merenje količine kreme koju koristite prilikom zaštite od sunčevog zračenja, a da biste bili uspešni, osim kreme, potrebni su vam prsti, tačnije samo dva.

Republika

Foto: pixabay.com

Nije važan samo odabir, već i da znate kako da nanesete kremu

Jasno je da korišćenje krema sa faktorom protiv UV zraka ima veliku ulogu u zaštiti kože od štetnog sunčevog zračenja, ali većini je i dalje nejasno koliko tačno kreme treba da namažu da bi bili zaštićeni

Dakle, osim toga što bi trebalo da se mažemo češće ako ulazimo u more ili bazen (u slučaju da smo na odmoru), potrebno je i da znamo tačno koliko kreme da iskoristimo kada mažemo lice, a koliko kada mažemo ostatak tela.

Ovu nedoumicu je rešila doktorka Zion Ko koja je na Instagramu sa brojnim pratiocima podelila video na kome pokazuje kako da pomoću dva prsta odmerite količinu koja je potrebna za lice.

- Do sada su svi hvatili da je krema sa zaštitinim faktorom veoma važna. Međutim, šta ako biste saznali da većina ljudi ne nanosi kremu kako bi trebalo? Jednostavno rečeno: ne nanosimo dovoljno kreme. Na poleđini kreme piše "naneti obilno", ali šta to zapravo znači?  - zapitala se doktorka i odlučila da tačan odgovor da u vidu uputstva:

  • Potrebno je naneti 2 mg kreme na svaki kvadratni centimetar kože.
  • Za lice: pola kašičice. Za kremaste formule, dužina kažiprsta i srednjeg prsta je generalno dovoljna.
  • Za vrat: pola kašičice.
  • Za telo: puna velika kašika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading