OVO JE JELOVNIK NOVAKA ĐOKOVIĆA: Dan počinje mlakom vodom i ovim SOKOM, a na treninzima obavezno jede VOĆE

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne volim da jedem hranu koja zahteva puno energije za varenje, posebno u prvoj polovini dana, rekao je jednom prilikom teniser Đoković.

OVO JE JELOVNIK NOVAKA ĐOKOVIĆA: Dan počinje mlakom vodom i ovim SOKOM, a na treninzima obavezno jede VOĆE

Foto: instagram

Teniser Novak Đoković osim što je pozat po svojim uspesima, mnoge intrigira i njegov način ishrane. Činjenica je da ima strog režim kom je godinama veran, a u pitanju su zdrave namirnice, odnosno voće i povrće, orašasti plodovi i drugo. Svako jutro počinje čašom mlake vode, a pije i sok od celera.

- Kada ustanem, prvo što uradim je da popijem čašu mlake vode sa limunom za detoksikaciju. Zatim pijem sok od celera na prazan stomak. Kasnije pijem zeleni smuti sa različitim algama, voćem i superhranom i suplementima. U prvom delu dana jedem dosta voća, kao i salate. Ne volim da jedem hranu koja zahteva puno energije za varenje, posebno u prvoj polovini dana. Obično jedem žitarice, kao što su kinoa, divlji pirinač, proso, slatki krompir i krompir na pari - rekao je tada Đoković.

Često jede i banane što mu podiže energiju tokom meča.

- Banane, urme i voda, ja stvarno ne shvatam, svaki meč isto, dogovorimo se, a oni i dalje ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, nema urme. Pa mi donose neke magnete, ma, svašta nešto - nasmejao je on sve prisutne kada je govorio na tu temu.

Foto: pixabay.com

Novak Đoković na mečevima jede banane

Novakov doručak često se svodi na müsle (organske zobene pahuljice, brusnice, grožđice, bučine ili suncokretove semenke, bademi). Ponekad je to banana s maslacem od indijskih oraščića, a pre obroka uzima med i vodu. Ako je međuobrok potreban do ručka, to je, na primer, bezglutenski hleb ili krekeri s avokadom i tunom. Za ručak jede salatu od mešanog zeljastog povrća, bezglutensku testeninu, tikvice, veganski sir, orašaste plodove i slično. Ako je međuobrok potreban, ponekad je to avokado, domaći humus ili orašasti plodovi, prenosi "Story hr".

Večera uključuje kelj, komorač, kvinoju, sardine, inćune, tunu, rukolu, slanutak ili slične namirnice, a obožavatelj je i supe od paradajza i šargarepe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading