OVE GREŠKE NE SMETE PRAVITI KADA PRŽITE SLANINU, AKO HOĆETE DA BUDE HRSKAVA: Za jedno pravilo sigurno niste čuli!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savršena slanina je moguća uz ove jednostavne korake - izbegnite greške!

OVE GREŠKE NE SMETE PRAVITI KADA PRŽITE SLANINU, AKO HOĆETE DA BUDE HRSKAVA: Za jedno pravilo sigurno niste čuli!

Foto: shutterstock

Kada je reč o prženju slanine, postoji nekoliko grešaka koje mnogi prave, a koje mogu dovesti do toga da slanina ne bude hrskava i ukusna kako biste želeli. Evo kako da izbegnete ove greške i napravite najhrskaviju slaninu na svetu.

1. Ne zagrevajte tiganj

Umesto da zagrejete tiganj pre dodavanja slanine, najbolje je da je pržite sa nezagrejanim tiganjem. Na taj način, masnoća u slanini će se ravnomerno otpustiti, što će rezultirati savršeno hrskavom teksturom.


2. Sačekajte da slanina dođe na sobnu temperaturu

Iako može biti primamljivo odmah pržiti slaninu čim je izvadite iz frižidera, za najbolje rezultate ostavite je da odstoji na sobnoj temperaturi pre nego što je stavite u tiganj. Ovo će pomoći da se slanina ravnomerno isprži.

Foto: unsplash.com

Kako ispržiti slaninu


3. Odaberite pravi tiganj

Koristite tiganj sa debljim dnom kako biste izbegli neravnomerno zagrevanje. Tanak dno tiganja može dovesti do neujednačenog prženja slanine, pa je bolje izabrati tiganj koji raspoređuje toplotu ravnomerno.


4. Pržite na srednjoj temperaturi

Izbegavajte prženje slanine na visokim temperaturama, jer to može narušiti njen ukus i teksturu. Umesto toga, pržite je na srednjoj temperaturi kako biste postigli savršeno hrskavu, ali ne i prepečenu slaninu.

5. Pazite na količinu slanine u tiganju

Nemojte pretrpati tiganj sa previše slanine, jer to može dovesti do toga da se komadi slepe jedan za drugi umesto da budu hrskavi i slasni. Pazite da ostavite dovoljno prostora između komada slanine kako bi se ravnomerno ispržili, prenosi "Espreso".

Prateći ove savete, možete napraviti najhrskaviju slaninu na svetu koja će oduševiti vaše čulo ukusa. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading