NISAM JELA BELI HLEB MESEC DANA: Ono što se desilo je za RAZMIŠLJANJE, a tek da čujete koliko sam smršala

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon mesec dana bez belog hleba, dogodilo se nešto što nisam očekivala!

NISAM JELA BELI HLEB MESEC DANA: Ono što se desilo je za RAZMIŠLJANJE, a tek da čujete koliko sam smršala

Foto: YouTube/Moj Kutak

Jedna osoba je odlučila da izbaci beli hleb iz ishrane mesec dana kako bi videla efekte. Prenosimo njeno iskustvo u celini.

Kada sam odlučila da izbacim beli hleb iz svoje ishrane, nisam bila svesna koliki će to izazov biti za mene. Navikla sam da svakodnevno konzumiram beli hleb, posebno za doručak, i prvih sedam dana su bili posebno teški. Stalno sam se osećala gladno, a hleb, kolači i kiflice su mi nedostajali.


Mršavljenje bez dijete

Iako nisam promenila ništa osim izbacivanja hleba iz ishrane, uspela sam da izgubim 5 kilograma nakon mesec dana. Nastavila sam sa redovnim vežbanjem i konzumiranjem domaćih kuvanih jela za ručak, jednostavno bez hleba, i rezultati su bili vidljivi.

Nakon što sam potpuno eliminisala ugljene hidrate iz ishrane, počela sam da osećam grčeve u nogama, što mi ranije nije bio problem. Nakon saveta lekara, vratila sam ih u ishranu, osim hleba, i grčevi su postepeno nestali. Shvatila sam da je hleb bogat elektrolitima i da nedostatak ovih hranljivih materija može dovesti do grčeva mišića.

Foto: pixabay.com

Mesec dana je izbacila beli hleb iz ishrane


Umor i glavobolje

Osećaj umora i jakih glavobolja bio je jedan od najvećih izazova tokom perioda bez hleba. Telo se teško prilagođavalo novom režimu ishrane, ali sam istrajala u svojoj odluci, piše "Atma".

Žudnja za slatkim

Jedan od izazova koji sam morala da savladam bila je stalna žudnja za slatkim. Lekar mi je objasnio da je telo naviklo da dobija energiju iz brzo svarljivih izvora, te da je prirodno tražilo slatkiše kako bi nadoknadilo nedostatak energije koji je nastao usled izbacivanja hleba iz ishrane.

Hleb od integralnog brašna

Nakon mesec dana bez hleba, odlučila sam da ga vratim u ishranu, ali u obliku integralnog brašna od celog zrna. Sada mi je dovoljna jedna kriška ovog domaćeg hleba na dan, što mi pomaže da održim balansiranu ishranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading