PEČENI KOLAČ SA PUDINGOM OD VANILE: Da li ste ga nekada probali? MORATE

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nećete naći jeftniju poslasticu!

PEČENI KOLAČ SA PUDINGOM OD VANILE: Da li ste ga nekada probali? MORATE

Foto: YouTube/Šerpica recepti

Neverovatno sočan i ukusan kolač filuje se pudingom od vanile, a onda zapeče sa testom koji prekriva pomenuti puding. Poslastica koju svaka domaćica treba da ima u "šteku" kada dođu nanejavljeni gosti je upravo ova. Kada jednom pročitate recept, toliko je jednostavan da ćete ga odmah i zapamtiti, zato ne oklevajte i napravite zapečen kolač sa pudingom od vanile.

U nastavku pogledajte recept koji će vas sigurno oduševiti.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 13 kašika šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 15 kašika mleka + 700 mililitara mleka
  • 10 kašika ulja
  • 15 kašika brašna
  • 10 grama praška za pecivo
  • 80 grama pudinga od vanile

Foto: YouTube/Šerpica recepti

Recept za kolač sa pudingom od vanile

Priprema:

Jaja umutite u činiji, a pleh nauljite. Kada ste jaja penasto umutili dodajte 8 kašika šećera. Potom dodajte i dva vanilin šećera. Sve zajedno umutite. Dodajte mleko i ulje. Sipajte i brašno, kašiku po kašiku. Nakon toga dodajte prašak za pecivo i ponovo sve umutite mikserom. Polovinu smese izlijete u podmazan pleh. Stavite u rernu da se peče 10 minuta, ne duže.

Oko 500 mililitara mleka stavite da se kuva na ringli, a u 200 mililitara razmutite 80 grama pudinga od vanile i pet kašika šećera. Sve to sjedinite, te kada se mleko zakuva dodajte puding. Mešajte ručnom mutilicom dok se ne formira gusta smesa. Preko vrućeg biskvita stavite puding od vanile. Ravnomerno ga rasporedite. Preko pudinga stavite smesu koja je ostala. Pecite još trideset minuta.

Pospite kristal šećerom.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading