GABON TORTA: Nema brašna, SOČNA korica, a KARAMEL preliv je najbolji samo po ovom RECEPTU

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detaljna priprema za gabon tortu.

GABON TORTA: Nema brašna, SOČNA korica, a KARAMEL preliv je najbolji samo po ovom RECEPTU

Foto: YouTube/Njam njam A.V

Gabon torta se sastoji od korice koja se pravi od lešnika, a karamel fil ima posebnu pripremu koju smo detaljno objasnili u receptu. U ovoj tortici sigurno ćete uživati. Zahteva vreme i trud, ali sigurno vredi.

Potrebno je:

  • 9 jaja
  • 170 gr šećera u prahu
  • 150 gr čokolade za kuvanje
  • 400 gr putera
  • 400 ml tečnog šlaga
  • 190 gr lešnika
  • 350 gr šećera
  • 200 ml neutralne pavlake
  • 200 gr bele čokolade
  • 100 gr mlečne čokolade
  • 200 gr krem sira

Foto: YouTube/Njam njam A.V

Recept za gabon tortu

Priprema:

Da biste skuvali žumanca na pari, prvo odvojite žumanca od belanaca. Žumanca umutite sa 170 grama šećera u prahu. Žumanca kuvajte na pari 15 minuta. Mešajte da ne bi zagorelo. U žumanca dodajte 150 grama čokolade za kuvanje i mešajte dok se ne sjedini, a onda sklonite da se ohladi. Kada se fil ohladi, počnite sa pripremom kore.

Devet belanaca umutite sa 150 grama kristal šećera. U umućen fil dodajte 90 grama lešnika i tri kašike ohlađenog fila. Sjedinite mikserom.

Smesu stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.

Priprema karamela:

U šerpu stavite 200 grama šećera da se istopi na laganoj temperaturi. Kada se otopio dodajte 200 grama putera i mešajte dok se ne sjedini. Sipajte 200 mililitara neutralne pavlake i malo soli. Kuvajte uz stalno mešanje nekoliko minuta. Isključite ringlu, dodajte 200 grama bele čokolade, mešajte dok se ne istopi, a onda sklonite sa ringle.

Pečenu koru ostavite da se ohladi. Prohlađen karamel fil umutite mikserom. Dodajte 200 grama krem sira. Sjedinite i ostavite da se dobro ohladi. Umutite 200 mililitara tečnog šlaga. Potom, umutite 200 grama putera i sjedinite ga sa ohlađenim filom od čokolade. Dodajte 100 grama mlevenog lešnika i 200 mililitara umućenog šlaga u taj čokoladni fil.

Umutite 100 mililitara tečnog šlaga i dodajte ga u karamel. Mutite sve vreme. Koru podelite na tri dela, ili ispecite tri kore. Prvu koru premažite sa polovinom čokoladnog fila. Premažite sa polovinom karemel fila. Stavite drugu koru i ponovite postupak. Kada stavite treću koru, pokrijte folijom i ostavite da se stegne. Zagrejte 100 mililitara tečnog šlaga. Dodajte 100 mililitara mlečne čokolade u to i mešajte dok se ne sjedini. Prelijte tortu i vratite da se stegne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading