NAJBOLJI RECEPT ZA KOH: Malo sastojaka, jeftin, a ukus se PREPRIČAVA!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najlakših slatkiša za pripremu.

NAJBOLJI RECEPT ZA KOH: Malo sastojaka, jeftin, a ukus se PREPRIČAVA!

Foto: YouTube/Kuhinja Sunčane Staze

Često su najlepši kolači oni koji su najjednostavniji, a upravo takav je i koh. Slatkiš koji je natopljen mlekom je predivna poslastica koja se sprema izuzetno lako. Od nekoliko sastojaka dobićete savršenstvo ukusa koje sipate u tepsiju, a onda biskvit pečete. Na kraju kolač samo prelijete mlekom. Možete sačekati da se kolač lepo natopi ili odmah jesti, ako ste nestrpljivi.

U nastavku pogledajte recept za ovu jedinstvenu poslasticu u kojoj ćete sigurno uživati.

Sastojci:

  • četiri jaja
  • šest kašika šećera
  • četiri kašike brašna
  • osam kašika griza
  • litar mleka
  • dva vanilina šećera

Foto: YouTube/Jelajelena Petrovic

Recept za koh u mleku

Priprema:

Umutite belanca i dodajte četiri kašike šećera dok mutite. Kada umutite u čvrst sneg i dodajte žumanca. Nakon toga nastavite da mutite i sipajte četiri kašika brašna postepeno. Ručnom mutilicom sve sjedinite. Potom dodajete u smesu griz i mešajte dok se sve ne sjedini kako treba.

Pleh dimenzija 20x32 centimetara podmažite uljem i pospite brašnom. Višak brašna otklonite iz pleha. Sipajte smesu u pleh i lepo poravnajte kašikom. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta, uz obavezno nadgledanje da ne zagori.

U posebnoj šerpi skuvajte litar mleka, tri kašike šećera i vanilin šećer. Zagrejete tako da bude vrelo, a onda time prelijete vruć patišpanj. Izbockajte biskvit da bolje upije. Možete jesti vrelo, ili sačekajte da se potpuno ohladi.

Služite i uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading