PRE DANA ZALJUBLJENIH JEDITE DVE NAMIRNICE, PA ĆE SE U KREVETU DOGAĐATI ČUDA: Izdržaćete i najveće NAPORE, tvrde stručnjaci

Autor:

Lifestyle

10.02.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako planirate Dan zaljubljenih, ne može škoditi da razmislite o posluživanju ove hrane koja će podstaknuti libido.

PRE DANA ZALJUBLJENIH JEDITE DVE NAMIRNICE, PA ĆE SE U KREVETU DOGAĐATI ČUDA: Izdržaćete i najveće NAPORE, tvrde stručnjaci

Foto: shutterstock

Intiman odnos

Najromantičniji dan u godini je pred vratima, a mnogi parovi planiraju da provedu kvalitetno vreme zajedno. Kako bi dan bio poseban, dr Mišel Moslei, tvorac dijete Fast 800, podelio je neke namirnice koje će vam pomoći da povećate libido.

Doktor, koji redovno deli savete u BBC-evoj emisiji The One Shov, veliki je zagovornik mediteranskog stila ishrane, što znači puno povrća, voća, orašastih plodova, graška, celovitih žitarica i nezasićenih masti. Ove namirnice ne samo da mogu pomoći da bolje spavate i podignu raspoloženje, već pomažu i u se*sualnom nagonu. Na svojoj veb stranici dr Moslei piše:

- Postoji nekoliko načina na koje hranljiva ishrana može da pomogne intimnom životu: može poboljšati libido, protok krvi i zdravlje srca, izdržljivost i može podići nivo hormona koji uzrokuju uzbuđenje. Ova vrste hrane, na primer čokolada, poznata je kao afrodizijak. 

Foto: shutterstock

Čokolada poboljšava intiman život

Međutim, istraživanje je pokazalo da i druge namirnice, one koje su deo mediteranske, takođe mogu biti korisne za vaš se*sualni život, prenosi Vales Online. Studija iz 2007. godine otkrila je da su žene koje su poslednje pratile ovaj način ishrane su imale više ocene u pogledu želje, uzbuđenja, podmazivanja, vrhunaca i zadovoljstva, piše "Miror".

U međuvremenu, drugo istraživanje iz 2006. pokazalo je da su muškarci koji su jeli više voća, povrća, orašastih plodova, celovitih žitarica i maslinovog ulja tokom dvogodišnjeg razdoblja poboljšali erektilnu funkciju. Na veb stranici Fast 800 doktor je podelio određene namirnice koje možete dodati svojoj ishrani.

Konzumiranje semenki pozitivno utuče na libido jer su puni fitoestrogena koji deluju na sličan način kao estrogen, važan ženski polni hormon. Masne ribe kao što su losos, inćuni, tuna i dagnje takođe su dobre jer su bogate omega - 3 masnim kiselinama koje podstiču protok krvi u svim delovima tela. Pistaći nisu samo ukusni kao međuobrok, već su i bogati proteinima, vlaknima i zdravim mastima. Takođe, je utvrđeno da pomaže u smanjenju simptoma erektilne disfunkcije. Treba jesti više lisnatog povrća, poput spanaća, kelja i blitve, koji su bogati magnezijumom  - što može pozitivno uticati na nivo testosterona. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading