GIBANICA SPREMNA ZA 10 MINUTA: Ovako dobro testo niste skoro jeli, SRBI je tamane!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremite gibanicu po jednostavnom receptu.

GIBANICA SPREMNA ZA 10 MINUTA: Ovako dobro testo niste skoro jeli, SRBI je tamane!

Foto: YouTube/ Meraklika

Foto: YouTube/ Meraklika

Gibanica je tradicionalno srpsko testo koje predstavlja omiljeno jelo mnogih. Uz svoj bogat ukus i jednostavnu pripremu, ova pita je postala nezaobilazni deo srpske kuhinje. Međutim, malo ko zna da postoji i ruska verzija ove popularne gibanice.

Iako je srpska gibanica dobro poznata, ova priprema takođe ima svoje mesto u svetu kulinarstva i sigurno će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 200 grama sira
  • 3 jaja
  • 100 mililitara jogurta
  • ravna kašika praška za pecivo
  • 100 mililitara ulja
  • pakovanje kora za pitu

Foto: YouTube/ Meraklika

Recept za gibanicu od cepkanih kora

Priprema:

Sir što sitnije isitniti viljuškom do kremaste strukture. Potom, u sir dodajte tri jaja. Brzim pokretima ujednačite smesu što bolje možete. Nakon toga, u smesu sipajte jogurt i ponovo sve sjedinite istom viljuškom.

Dodajte ravnu kašiku praška za pecivo. Nakon par minuta mešanja dodajte so i ulje, može i maslinovo. Nastavite da mešate još pet minuta, što bržim pokretima. Kore za pitu isecite po sredini, potom polovinu još dok je urolana isecite na rolate. Tu polovinu koju ste isekli ubacite u formiranu smesu od sira i jaja. Mešajte dok se rezanca od kora upotpunosti ne sjedine sa smesom. Tu smesu izlijte u kalup, može neki sličnog oblika kao na fotografiji ili u običan pleh. Smesu zagladite i pospite susamom po želji. Pecite u prethodno zagrejnoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Secite je dok je vruća, ili kada se ohladi, kako više volite da je jedete. Služite uz hladan jogurt.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading