BAHATI TAJKUN SE VOZIKA HELIKOPTEROM! Evo šta radi Dejan Slijepčević, vlasnik građevinske firme GAT, a posluje sa državom

Autor: R. STARČEVIĆ

Vesti

25.01.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobija milionske poslove od države, a krši sva moguća pravila.

BAHATI TAJKUN SE VOZIKA HELIKOPTEROM! Evo šta radi Dejan Slijepčević, vlasnik građevinske firme GAT, a posluje sa državom

Foto: Mladost Gat

Dejan Slijepčević

Dejan Slijepčević, vlasnik građevinske firme GAT, koji od poslova s državom zarađuje desetine miliona evra, bahati se gde stigne. Između ostalog, vozika se helikopterom, za koji se ne zna koliko ga je platio - i to bez dozvole Kontrole leta!

Portal Republika je u dva navrata pokušao od Slijepčevića da dobije odgovor da li je letelica u njegovom vlasništvu i da li je tačno da krši sva moguća pravila, međutim, on se oglušio na naše poruke. U međuvremenu, naš list je došao do ekskluzivnog snimka na kome se gazda GAT vidi pored pomenutog helikoptera.

Republika

Foto: Mladost Gat

Dejan Slijepčević, vlasnik građevinske firme GAT

Izvor našeg portala kaže da Slijepčević važi za bahatijeg među biznismenima.

- Vozika se helikopterom od gradilišta do gradilišta da bi fascinirao lokalne funkcionere. Na sva usta se hvali kako on može da radi šta hoće, da njemu dozvola za let ne treba. Tvrdi da ima moćne zaštitnike i da mu oni, između ostalog, nameštaju velike poslove - kaže naš sagovornik.

Na koja pitanja nije odgovorio

- Da li je helikopter u vašem vlasništvu?

- Ukoliko jeste, koliko ste ga platili?
- Da li leti bez dozvole Kontrole leta?

Ovaj tajkun je, inače, za samo tri dana u novembru prošle godine dobio poslove od države vredne više od 13 miliona evra. Nastavio je da širi poslovnu imperiju i ostvaruje enormnu zaradu. Prema podacima na portalu javnih nabavki, GAT je prvo 24. novembra dobio posao projektovanja, nabavke i isporuke montažne opreme u školi u Novoj Varoši. Za taj posao, vredan 194 miliona dinara, firma se prijavila u konzorcijumu, odnosno u grupi nekoliko firmi, gde je Slijepčevićeva, prema podacima Agencije za privredne registre, najmoćnija.

Republika

Foto: Mladost Gat

Dejan Slijepčević vozika se helikopterom

GAT, inače, uglavnom posluje u Vojvodini, gde je samo tri dana kasnije, 27. novembra, od opštine Temerin, takođe u konzorcijumu, dobio posao izgradnje postrojenja za prečišćavanje bunarskih voda. Vrednost posla je ogromna 1,37 milijardi dinara, bez PDV. Kada se sve sabere, to je gotovo 13 miliona evra.

Ima i fudbalski klub

Na sajtu Agencije za privredne registre se navodi da je GAT osnovan 30. aprila 1992, da se bavi izgradnjom "stambenih i nestambenih zgrada" i da se radi o velikom preduzeću.

Osim ove firme, u kojoj je i gazda i direktor, Slijepčević je i vlasnik istoimenog Fudbalskog kluba GAT iz Novog Sada.

Slijepčevićevo preduzeće, kako su naveli mediji, za protekle tri godine pobedilo je u ukupno 70 javnih nabavki. Vrednost sklopljenih ugovora bila je, takođe prema portalu javnih nabavki, 22,38 milijardi dinara bez PDV, odnosno 26,86 milijardi dinara s porezom.
Dobili su i posao rekonstrukcije objekata u okviru Kliničkog centra Vojvodine, a među 70 ugovora ima i onih čija je vrednost veća od milijardu dinara. Takav je slučaj s izgradnjom osnovne škole u Sjenici - 1,47 milijardi dinara bez PDV (1.762.293.317,04 dinara sa PDV).

GAT je i taj posao dobio kao član grupe ponuđača zajedno sa još četiri firme.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Solo

26.01.2024 02:56

Izgleda opet nam rade crnogorci po Srbiji..