RECEPT ZA RUSKE LISNATE KIFLICE KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Slatko testo se TOPI, bolje od svakog peciva!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Testo koje će vas oduševiti.

RECEPT ZA RUSKE LISNATE KIFLICE KOJE ĆETE OBOŽAVATI: Slatko testo se TOPI,  bolje od svakog peciva!

Foto: YouTube/Moja mala kuhinja

Ruske kiflice koje morate probati. Sačuvajte ovaj recept i spremite toplo testo za svoje ukućane ili za sebe. Mekano, izdašno testo nikada nije isto kao kupovno, a ako ga spremite na ovaj način sigurno će biti ukusno.

Sastojci:

  • 600 grama brašna
  • 3 kašike šećera
  • 320 mililitara toplog mleka
  • polovina kockice kvasca (20 grama)
  • 2 kašike grčkog jogurta
  • dva žumanca
  • 100 grama maslaca + 100 grama za premazivanje
  • vanilin šećer jedna kesica
  • kora limuna

Foto: YouTube/Moja mala kuhinja

Kako spremiti ruske kiflice

Priprema:

U brašno sipajte tri kašike šećera. Pomešajte i dodajte toplo mleko. Mleko nemojte mešati već u njega stavite polovinu kvasca, odnosno izmrvite ga rukama. I dalje nemojte formirati testo, već smesu tako pokrijte krpom i ostavite da naraste 15 minuta. Kada se kvasac aktivirao dodajte dve kašike grčkog jogurta. Žumanca prvo promešajte, a onda dodajte u brašno. Takođe, sipajte i puter. Preko putera dodajte još dve kašike šećera i prstohvat soli.

U testo sipajte vanilin šećer. Još uvek testo ne treba mešati. Izrendajte koricu limuna. Sada, testo prvo promešajte kašikom, a onda ga sjedinite rukom. Testo premesite, a onda ga pokrijte 20 minuta krpom. Prebacite ga na radnu površinu i nastavite da mešate. Formirajte loptu od testa, stavite je u činiju i pokrijte krpom 45 minuta.

Pobrašnite radnu površinu i prebacite testo. Testo presecite na šest delova. Svaki deo testa rasklagijajte kao lepinjicu i tanje od toga. Testo premažite otopljenim maslacom, tako uradite sa svakom lopticom. Rastanjeno testo namazano otopljenim maslacom ređajte jedno na drugo. To testo rasklagijajte sve dok ne postane ujednačeno. Podelite ga na 16 delova. Napravite kiflice i pokrijte ih krpom 45 minuta. Kiflice premažite sa još malo otopljenog putera.

Pecite na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading