NOVA METODA ZA MRŠAVLJENJE ZALUDELA JE SRPKINJE: "30-30-30" je tehnika koja provereno TOPI masti!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

26.12.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako vam je potrebna neka nova metoda za mršavljenje, isprobajte ovu.

NOVA METODA ZA MRŠAVLJENJE ZALUDELA JE SRPKINJE: "30-30-30" je tehnika koja provereno TOPI masti!

Foto: Shutterstock

Kada nešto postane trend na TikToku, ubrzo zaludi ceo svet. Metoda 30-30-30 nikoga nije ostavila ravnodušnim, mnogi tvrde da ona zaista funkcioniše. 

Ovaj revolucionarni pristup mršavljenju nudi drugačiji pristup mršavljenju, te je mnoge zaintrigiralo. 

Sama dijeta potiče iz knjige Timotija Ferisa "The 4-Hour Body" i postala je popularna, posebno na TikToku, zahvaljujući biologu Geriju Brecki. Ključna ideja ove metode je da započnete dan sa 30 grama proteina u prvih 30 minuta buđenja, nakon čega sledi 30 minuta vežbanja. Prema Brecki, ovaj pristup ne samo da pomaže u mršavljenju, već i pomaže u regulisanju nivoa šećera u krvi i insulina.

Republika

Foto: Photo by alan KO on Unsplash

Stručnjaci savetuju zdravo mršavljenje

 


Kako funkcioniše metoda 30-30-30?

Metoda 30-30-30 počinje konzumacijom 30 grama proteina u prvih 30 minuta buđenja, nakon čega sledi 30-minutna seansi vežbanja. Preporučuju se kardiovaskularne vežbe poput šetnje, vožnje bicikla ili održavanje srčanog ritma na ili ispod 135 otkucaja u minuti kako bi se dopunila ova metoda.



Prvi korak: 30 grama proteina za doručak

Da biste se pridržavali prvog koraka metode 30-30-30, važno je uključiti doručak koji sadrži 30 grama proteina. Ovo može uključivati opcije poput omleta od tri jaja sa sirom, voćnog smutija napravljenog sa protein prahom, grčkog jogurta sa orašastim plodovima, sira sa ananasom, hleba sa visokim sadržajem proteina sa puterom od orašastih plodova ili jaja i sira, ili činiju kinoe sa tofuom, jajima, pasuljem ili sirom.
Republika

Foto: shutterstock

Tokom dijete, veoma je bitno očuvati mišićnu masu


Drugi korak: 30 minuta vežbanja

Fokus drugog koraka leži u uključivanju kardiovaskularnih vežbi umesto treninga snage. Preporučuje se aktivnosti poput trake za trčanje ili šetnje napolju, lagano vožnje bicikla, plesa, trčanja, treninga na eliptičnom trenažeru i plivanja kako bi se maksimizirale koristi metode 30-30-30.

Potencijalne koristi metode 30-30-30

Metoda 30-30-30 je dizajnirana da cilja na telesnu masnoću umesto na mišićnu masu. Podizanjem srčanog ritma, metoda ima za cilj da poboljša ili održava ukupnu kondiciju, što dovodi do sagorevanja telesne masti. Dodatno, konzumiranje proteina za doručak može podržati sagorevanje masti, kontrolu apetita i regulaciju nivoa šećera u krvi.

Dijetetičar Josten Fish veruje da bi ova metoda mogla biti moćno sredstvo za povećanje sagorevanja masti uz istovremeno očuvanje mišićne mase. Kombinacija ishrane i vežbanja, prema rečima Fisha, može značajno unaprediti ukupno zdravlje, nivo energije i produktivnost.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading