OSAM GODINA NIJE ZNAO DA IMA TUMOR NA MOZGU: Imao je OVE bizarne simptome koje je prepisao UMORU!

Autor: Republika/M.Ognjenović

Lifestyle

14.12.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije ni slutio koliko mu je dijagnoza loša.

OSAM GODINA NIJE ZNAO DA IMA TUMOR NA MOZGU: Imao je OVE bizarne simptome koje je prepisao UMORU!

Foto: TikTok/printscreen

Najgora noćna mora se ovom čoveku ostvarila. Muškarac je osam godina imao tumor na mozgu, a da to nije primetio. 

Ipak, sada je u svojoj knjizi napisao da je bilo mnogo znakova upozorenja koje su ga trebale podstaknuti da ode kod lekara

Tek je u januaru 2018. godine konačno otišao na pregled, gde se na skeneru videlo da ima izraslinu glioma na mozgu, što je zahtevalo hitnu operaciju. 

Republika

Foto: Shutterstock

Simptomi tumora na mozgu su veoma podmukli

 

Najgore od svega je to što je sve prepisivao velikom stresu i prezaposlenosti

- Za osam godina moj tumor na mozgu ostao je neotkriven. Očigledno je postajao sve veći i veći, a ja nikada nisam imao glavobolju, čak ni sa mamurlukom - rekao je.

Glavobolje su na vrhu liste  simptoma tumora na mozgu, a kako ih on nije imao, donekle je razumljivo zašto nije otišao na pregled. 

Zamagljen vid je takođe simptom, on takođe to nikada nije imao. 

 

@tumourkiller Once again, brain, tumours, suck #awareness #braintumour #nhs #hospital #scan #symtoms #signs #redflag @The Brain Tumour Charity @Macmillan Cancer Support ♬ Very Sad - Enchan

 

Koje je to simptome imao 

 

Svako malo bih čudno izgovarao reči. A kad sam trezan, zaboravio bih kako da izgovorim određene reči ili šta govorim usred rečenice, kaže Karpenter. Ali mislio je da jednostavno mora da vidi logopeda.

Nakon nekoliko godina je došlo do promene u njegovim emocijama

Moje emotivne reakcije su bile prilično poremećene - rekao je.

Sve je to prepisivao svom poslu gde je radio od 70-80 sati nedeljno. Mislio je da je pod stresom i ogromnim pritiskom i da mu je potreban samo odmor. 

Prvi vidljiv i jasan simptom se pojavio godinu dana pre dijagnoze 

- Najveći znak o kome je trebalo da vodim računa pojavio se tek 2017. godine, godinu dana pre dijagnoze. To se desilo kada sam putovao u Ameriku, rekao je i objasnio da je tokom tog leta sedeo pored jednog irskog para. Zaspao je, a nakon što se probudio, opisao je da je ispuštao neke bizarne zvukove i da je slinio, ali nije mogao da se pomeri i da mu je bilo teško da diše.

Republika

Foto: pixabay.com

Glavni simptom tumora na mogu je glavobolja, on je nije imao

 

- Pogledao sam par koji je sedeo pored mene i sve mi je bilo jasno: izgledali su preplašeno - dodaje Karpenter.

Iako je opet mislio da se to dogodilo eto tako - zbog lošeg sna, ta tvrdnja ga je ubrzo demantovala jer se ovakva situacija ponavljala. 

Jedan od ovih napada pojavio se na radnom sastanku. Osećao se kao da ima moždani udar, i tada je posetio doktora i konačno dobio dijagnozu.

Dijagnoza mu je postavljena u januaru 2018, a tumor mu je uklonjen dva meseca kasnije. Morao je da bude budan tokom operacije.


Njegov oporavak u bolnici nakon operacije trajao je oko nedelju dana, i za sebe može da kaže da je imao puno sreće. Bilo šta čudno da osetite ili primetite situacije da vam se dešavaju, a da vama nisu svojstvene, obratite se izabranom lekaru radi kontrole. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading