ODMRZNITE MESO ZA 10 MINUTA UZ POMOĆ KAŠIKE ŠEĆERA: Ovo će vam ZNATNO olakšati život - probajte odmah!

Autor: N.J.

Lifestyle

25.12.2023

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova metoda je mnogo prirodnija i zdravija.

ODMRZNITE MESO ZA 10 MINUTA UZ POMOĆ KAŠIKE ŠEĆERA: Ovo će vam ZNATNO olakšati život - probajte odmah!

Foto: shutterstock

Ovaj trik za odmrzavanje mesa nije nov, ali je mnogo zdraviji i efikasniji od korišćenja mikrotalasne rerne. Umesto da meso stavljate u mikrotalasnu, možete iskoristiti sledeću metodu koja je mnogo prirodnija i zdravija.

Topla voda i šećer

Potrebno je da u posudi sa toplom vodom, nešto iznad sobne temperature (oko 40 - 45 stepeni), rastvorite kašiku običnog šećera. Zatim, u tu smesu stavite komad mesa koji želite da odmrznete.

Kako funkcioniše?

Postavljanjem mesa u rastvor šećera i tople vode, omogućavate brže odmrzavanje mesa, a istovremeno mu dajete dodatnu sočnost i ukus. Topla voda će postepeno odmrzavati meso, dok će šećer pomoći da se zadrže prirodni sokovi unutar mesa, čineći ga sočnijim i ukusnijim nakon odmrzavanja.

Zašto je ovo bolje od mikrotalasne?

Korišćenje mikrotalasne rerne za odmrzavanje mesa može dovesti do delimičnog kuvanja ivica mesa, dok unutrašnjost ostaje zamrznuta. Ova metod može dovesti do gubitka sočnosti i ukusa mesa. Sa druge strane, metoda sa toplom vodom i šećerom omogućava ravnomerno odmrzavanje mesa bez gubitka kvaliteta.

Foto: Shuttertock

Korišćenje mikrotalasne rerne za odmrzavanje mesa može dovesti do delimičnog kuvanja ivica mesa


Praktičnost i brzina

Ova metoda je i veoma praktična jer ne zahteva stalno nadgledanje odmrzavanja na sobnoj temperaturi, a takođe je i brže od odmrzavanja u frižideru.

Isprobajte i sami

Ako do sada niste probali ovaj metod odmrzavanja mesa, sada je pravo vreme da ga isprobate. Brzina, jednostavnost i poboljšanje ukusa mesa čine ovaj metod vrednim eksperimentisanja u kuhinji. Nakon što isprobate, možda ćete zauvek zaboraviti na mikrotalasnu kao opciju za odmrzavanje mesa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading