TITO GA JE TOLIKO VOLEO DA JE PO NJEMU DOBIO IME: Jedan od najkremastijih kolača, tako je dobar da niko ne može da mu odoli! (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

01.12.2023

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zanimljiva kombinacija oraha i čokolade.

TITO GA JE TOLIKO VOLEO DA JE PO NJEMU DOBIO IME: Jedan od najkremastijih kolača, tako je dobar da niko ne može da mu odoli! (FOTO)

Foto: YouTube/Deda Miletova Kuhinja

Omiljena poslastica Josipa Broza Tata dobila je ime po njemu. Reč je o kremastoj poslastici od čokolade i oraha. U nastavku pogledajte recept.

Za koru:

  • 4 jajeta
  • 200 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 grama mlevenih oraha
  • 5 kašika skuvane kafe
  • 5 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike ulja

Za prvi fil:

  • 400 mililitara mleka
  • 5 kašika brašna
  • 2 žumanceta

Za drugi fil:

  • 200 grama margarina
  • 10 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 grama otopljene čokolade
  • 3 kašike oraha

Za posipanje:

  • malo narednane čokolade
  • malo mlevenih oraha

Foto: YouTube/Deda Miletova Kuhinja

Recept za Titov kolač, priprema

Priprema:

Prvo što treba da uradite jeste da odvojite belanca od žumanaca. U belanca dodajte 100 grama šećera i umutite mikserom dok ne dobijete čvrst sneg. U posebnoj posudi izmiksajte žumanca sa još 100 grama šećera. Dodajte 5 kašika hladne kafe, 100 grama mlevenih oraha, 5 kašika brašna, 3 kašike ulja i jedan prašak za pecivo. Nakon toga, pažljivo dodajte smesu od belanaca i sve dobro sjedinite. Izlijte smesu u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata.

Dok se kora peče, pripremite filove. Za prvi fil, u 400 ml mleka dodajte 5 kašika brašna i 2 žumanca, pa sve kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Za drugi fil, u 200 grama margarina dodajte 10 kašika šećera, 100 grama istopljene čokolade i jedan vanilin šećer. Sve dobro umutite, pa pomešajte sa ohlađenim filom od mleka.

Kada je kora pečena, izvadite je i ostavite da se prohladi. Zatim ravnomerno premažite fil preko kore i ostavite da se stegne. Ukrasite rendanom čokoladom i mlevenim orasima, pa kolač - tortu secite na kocke željene veličine i poslužite.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading