RECEPT ZA RUSKE PALAČINKE: Toliko su drugačije od naših, a neki bi rekli i mnogo bolje - vazdušasto testo je PUN POGODAK (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

26.11.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prelite ih sočnim filom od maka.

RECEPT ZA RUSKE PALAČINKE: Toliko su drugačije od naših, a neki bi rekli i mnogo bolje - vazdušasto testo je PUN POGODAK (FOTO)

Foto: YouTube/Olya Pins - Правильное Питание и не только

Umesto klasičnih palačinaka koje ste do sada sigurno više puta jeli, probajte ovaj zanimljiv recept za ruske palačinke. One se nakon prženja prelivaju zanimljivim filom, a potom se u istom zapeku u rerni

Sastojci:

  • 360 grama svežeg sira
  • dva žumanceta
  • tri kašike šećera
  • dve kašike brašna
  • mak (jedna kašika)
  • dve kašike kisele pavlake
  • 300 mililitara kokosovog mleka
  • smrznuto crveno voće

Foto: YouTube/Olya Pins - Правильное Питание и не только

Recept za palačinke

Priprema:

Sir iznječite viljuškom, pa dodajte dva žumanceta. U smesu dodajte šećer (dve kašike), potom brašno. Sjedinite viljuškom. Na radnu površinu pospite malo brašna. Prebacite ovu smesu i prvo formirajte rukama rolat. Potom napravite da bude u obliku valjka i isecite nekim oštrim nožem na jednake delove. Trebalo bi da dobijete oko osam krugova. Svaki sa obe strane još malo uvaljajte u brašno. Pržite u zagrejanom tiganju sa obe strane, bez ulja. Mak sipajte u šerpu i nalijte malo vode. Kuvajte dok ne krene da ključa. Mak procedite i dodajte jednu kašiku kisele pavlake, kokosovo mleko i jednu kašiku šećera. Vratite na ringlu i kuvajte.

Palačinke stavite u neku činiju, prelijete smesom i stavite da se zapeku na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.

Na kraju dodajte smrznuto crveno voće.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading