AKO U SMESU ZA POHOVANJE DODATE JEDAN SASTOJAK NEĆE BITI GNJECAVA I RETKA: Tikvice će biti sočne, a meso za poželeti

Autor: N.J.

Lifestyle

24.11.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Morate isprobati ovo!

AKO U SMESU ZA POHOVANJE DODATE JEDAN SASTOJAK NEĆE BITI GNJECAVA I RETKA: Tikvice će biti sočne, a meso za poželeti

Foto: shutterstock

Pohovanje je jedan od najpopularnijih načina pripreme hrane koji se koristi širom sveta. Ovaj način pripreme podrazumeva umakanje namirnica u smesu od brašna i jaja, a potom prženje u vrelom ulju. Postoje mnoge varijacije pohovanja. Međutim, postoji i druga varijanta koja podrazumeva umakanje u jaje, a potom u brašno. Ovakav način pohovanja obezbeđuje zlatnu koru na prženoj namirnici, koja igra ulogu zaštitnog "pokrivača" i čuva kvalitet mesa, ribe ili povrća.

Najčešće pohujemo meso, povrće, ali i sireve. Pohovanje sa susamom je takođe veoma ukusno i može se koristiti kako za meso, tako i za sireve. Za one koji žele da im pohovane namirnice budu zdrave, preporučuje se umakanje u ovsene pahuljice ili integralno brašno.

Foto: shutterstock

Kako najbolje pohovati

Međutim, dobro pohovanje je i sa grizom. Ova tehnika se koristi za pripremu piletine, morskih plodova, karfiola i daje jedinstven ukus namirnicama. U ovom slučaju, namirnica se prvo uvalja u brašno, a potom se umoči u umućeno jaje ili ulje. Na kraju se preko namirnice sipa griz u tankom sloju, kako bi se dobila lagana i nežna korica.

Da bi smesa za pohovanje bila ravnomerno raspoređena preko namirnica i kako bi se izbegle grudvice, preporučuje se korišćenje smese od jaja i 50 ml svežeg mleka. Međutim, ukoliko se radi sa namirnicama poput mesa ili povrća, nije potrebno dodavati sveže mleko. U tom slučaju, namirnice se prvo osuše salvetom, pospu solju i biberom, a potom se valjaju u brašno i smesu od jaja.

Kada se namirnice pohuju, prže se u zagrejanoj masnoći s obe strane. Za one koji žele deblju koricu, preporučuje se dvostruko ili trostruko pohovanje, odnosno umakanje već pohovane namirnice u jaje i prezle ili brašno.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading