MEKANO TESTO SA SIROM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Rolnice na potpuno drugačiji način - ukusnije od SVAKE pite!

Autor: N.J.

Lifestyle

19.11.2023

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Testo preliveno puterom.

MEKANO TESTO SA SIROM PO RECEPTU NAŠIH BAKA: Rolnice na potpuno drugačiji način - ukusnije od SVAKE pite!

Foto: YouTube/Aurora recepti

Testo sa sirom je za ljubitelje mlečnih proizvoda uvek broj jedan. Ali, čak i da niste, ne možete pogrešiti sa ovako dobrim receptom. Od svega nekoliko sastojaka spremite ovo mekano i mirisno jelo, možete za doručak ili za večeru.

Sastojci:

  • 250 do 300 mililitara mleka
  • Jedna kašičica suvog kvasca
  • 600 grama brašna
  • 60 grama otopljenog putera
  • 200 grama sira
  • tri jaja
  • 210 grama putera

Foto: YouTube/Aurora recepti

Recept za testo sa sirom

Priprema:

Mleko sipajte u činiju. Dodajte prsothvat šećera i suvi kvasac. Dodajte brašno, malo po malo jer vam možda neće trebati 600 grama. Sve umesite zajedno i dodajte maslac (60 grama). Prvo testo mesite u posudi, a onda na pobrašnjenoj radnoj površini. Testo stavite u vanglu na 15 minuta da naraste. Neka bude pokriveno streč folijom. U činiji pomešajte dva jaja i sir. Testo razvlačimo kao buhtle, što tanje. Celu premazujete smesom od sira. Koru delimo na tri iste trake, cela je otprilike oko 50 cm. Od svake trake napravite kao mali rolat. 

U pleh 23x23 cm stavite papir za pečenje. Rolat secite na 4 cm dužine. Uzmite 150 grama putera i otopite. Svaku rolanicu sa donje strane umočite u puter i ređate u pleh. Višak putera stavite preko. Umutite jedno žumance i takođe pređite preko rolnica. Pustite oko 5 minuta da narastu i onda mogu na pečenje.

Peče se oko 30 do 40 minuta

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading