DOMAĆICE SPREMITE SOČNA SVINJSKA REBARCA OD KOJIH KREĆE VODA NA USTA: Samo ovo morate uraditi pre pečenja - jedino tako će se TOPITI!

Autor: N.J.

Lifestyle

17.11.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja svinjska rebarca iz rerne.

DOMAĆICE SPREMITE SOČNA SVINJSKA REBARCA OD KOJIH KREĆE VODA NA USTA: Samo ovo morate uraditi pre pečenja - jedino tako će se TOPITI!

Foto: shutterstock

Svinjska rebarca su jedno od omiljenih jela u mnogim domaćinstvima. Kombinacija sočnog mesa i marinade od začina čini ih neodoljivim za svačiji ukus. U nastavku vam predstavljamo recept za najbolja svinjska rebarca iz rerne, koji će vas oduševiti svojim ukusom i jednostavnošću pripreme.

Za pripremu ovog jela potrebno je 2.200 grama svinjskih rebarca i samo nekoliko sastojaka za marinadu. Prvo, svinjska rebarca treba dobro utrljati sa kašikom soli i ostaviti u frižideru na 24 - 48 sati. Ovaj korak je veoma važan jer će omogućiti da se so ravnomerno rasporedi kroz meso i da se ono lepo marinira.

Za marinadu je potrebno pomešati 2 kašike putera, 1 kašiku soli, 2 kašičice bibera i prstohvat kajenske paprike u prahu. Nakon što su svinjska rebarca stajala u frižideru, izvadite ih i ostavite nekoliko sati na sobnoj temperaturi. Ovaj korak će omogućiti da se meso opusti i da se brže i ravnomernije ispeče.

Foto: youtube/printscreen/Cooking With Claudia

Rebarca recept


Sledeći korak je postavljanje rešetke na pleh i položiti na nju svinjska rebarca. Prethodno je potrebno zagrejati rernu na 150 stepeni. Zatim, preko mesa utrljajte pripremljenu marinadu i pospite ostatkom soli. Ispod rešetke dodajte malo vode kako bi se stvorila para, što će omogućiti da se meso lepo ispeče i ostane sočno.

Pecite svinjska rebarca u prethodno zagrejanoj rerni oko 1 sat i 20 minuta. Nakon toga, izvadite ih, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odstoje 20 minuta pre serviranja. Ovaj korak je takođe veoma važan jer će omogućiti da se meso opusti i da se sokovi ravnomerno rasporede, što će rezultirati mekšim i sočnijim mesom.

Ukoliko želite još mekša svinjska rebarca, preporučujemo da koristite "3-2-1" metod. Ovaj metod podrazumeva da se svinjska rebarca prvo peku tri sata na 150 stepeni, zatim dva sata na 120 stepeni, a na kraju ih završite još jedan sat na 150 stepeni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading