ČOKOLADNA ROZEN TORTA: Savršeno zadovoljstvo za sva čula - tražićete parče više! (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

18.11.2023

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste probali ovu poslasticu?

ČOKOLADNA ROZEN TORTA: Savršeno zadovoljstvo za sva čula - tražićete parče više! (FOTO)

Foto: YouTube/Domaći Kuhar

Jedna od najomiljenijih poslastica koja se neizostavno nalazi na slavskoj trpezi je čokoladna rozen torta. Ova torta, osim što je ukusna, ima i poseban značaj u našoj tradiciji. Ukoliko ste već pripremili sve ostale specijalitete, onda će vam sigurno dobro doći ova torta za praznike koji nam stižu.

Za pripremu ove ukusne torte, potrebno vam je: 280 g mlevenih lešnika, 1 pakovanje rozen kora, 330 g mlevenog keksa, 420 ml mleka, 170 g crne čokolade, 340 g šećera i 270 g putera. Za glazuru je potrebno 40 ml ulja i 120 g crne čokolade.

Osim što je ova torta veoma ukusna, njeni sastojci su i veoma jeftini, pa je ovo još jedan razlog zašto je treba probati.

Foto: YouTube/Domaći Kuhar

Recept za čokoladnu rozen tortu - kako je spremiti


Priprema:

Prvo je potrebno u posudu ubaciti mleko i šećer, pomešati ih i ostaviti da provri na srednjoj temperaturi. Kada provri, ubaciti iseckan puter, smanjiti vatru i mešati dok se puter potpuno ne otopi. Zatim skloniti sa šporeta i dodati izlomljenu crnu čokoladu. Nakon što se čokolada otopi, dodati mleveni keks i lešnike, i dobro promešati.


Sada dolazi najukusniji deo, a to je slaganje torte. Prvo treba rasporediti deo fila po rozen kori, prekriti drugom korom i pritisnuti rukama kako bi se sastojci ujednačili. Zatim naneti drugi sloj fila na tortu i nastaviti sa slaganjem, sve dok se ne utroši sav materijal. Poslednji sloj torte treba da bude kora, koju je potrebno pritisnuti nekim težim predmetom, kako bi se sastojci dobro sjedinili.

Za kraj, potrebno je napraviti glazuru od crne čokolade i ulja, koju je potrebno otopiti na pari i naneti na tortu. Kada se glazura stegne, možete uživati u ovoj ukusnoj rozen torti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading