OVO JE BILA NAJPOPULARNIJA TORTA ZA LETO 2023. GODINE: Poslastica sa piškotama od jednog fila i kremom osvaja na prvi zalogaj (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

06.10.2023

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogledajte recept za najpopularniju tortu ovog leta.

OVO JE BILA NAJPOPULARNIJA TORTA ZA LETO 2023. GODINE: Poslastica sa piškotama od jednog fila i kremom osvaja na prvi zalogaj (FOTO)

Foto: YouTube/Immer Appetitlich

Na jednom stranom Jutjub kanalu osvanuo je recept za najpopularniju letnju tortu. Reč je o poslastici koja se pravi od piškota i žutog fila, a ukrašava mlevenim orasima kao i kremom po izboru. Poslastica koja će oduševiti mnoge je pred vama - pogledajte recept u nastavku.

Foto: YouTube/Immer Appetitlich

Torta sa piškotama recept

Sastojci:

Jedan limun

Dva jaja

Jedna kašika šećera

Gustin

600 mililitara mleka + za umakanje

Piškote

Orah

Krem

Foto: YouTube/Immer Appetitlich

Torta sa piškotama

Priprema:

Izrendajte koricu jednog limuna, a polovinu iscedite. Dodajte u šerpu gde ćete da stavite i limun, dva jaja, a potom i kašiku šećera. Potom dodajte tri kašike gustina i 600 mililitara mleka, sve sjedinite ručnom mutilicom. Sve kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi. 

Sa strane odvojite pakovanje piškota i mleko. Umočite piškote u mleko i stavljajte na dno posude. Ohlađen fil prelijte preko piškota. Potom ponovo ređate namočene piškote u mleku.

Na tihoj vatri propržite malo oraha i potom izbendajte da bude sitno. Preko drugog reda piškota stavite ponovo fil, a na vrh izblendan orah. Ostavite da se stegne preko noći, a potom prelijete otopljenom čokoladom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading