DRAMATIČAN SNIMAK SPASAVANJA MIGRANATA! Specijalci se spuštaju iz helikoptera u Hrvatskoj

Autor: Index.hr

Svet

15.11.2023

19:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Granična policija u Novskoj i ispostavi Jasenovac, uz pomoć drugih službi, sprovela je akciju spasavanja 28 migranata koji su se nalazili na poplavljenom šumskom području u blizini Novske.

DRAMATIČAN SNIMAK SPASAVANJA MIGRANATA! Specijalci se spuštaju iz helikoptera u Hrvatskoj

Foto: Youtube/ Kanal MUP-a RH i policije

Kako je saopšteno iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, policija je primila dojavu o prisustvu migranata na nepristupačnom području koje je bilo poplavljeno, te je organizovala njihovo spasavanje.

U akciji su učestvovali pripadnici ATJ Lučko, koji su helikopterom pretraživali teren iz vazduha kako bi locirali migrante. Dramatičan snimak akcije objavljen je od strane policije, a na njemu se vidi kako se pripadnici ATJ Lučko spuštaju među migrante koristeći čamac Interventne policije.


Pored ATJ Lučko, u akciji su učestvovali i pripadnici HGSS-a, koji su zajedno sa policijskim službenicima, nakon nekoliko sati rada, uspeli da prevezu promrzle osobe sa poplavljenog područja na sigurno mesto. Migrantima je pružena lekarska pomoć, a zatim su prebačeni u službene prostorije nadležne policijske stanice gde su im obezbeđeni topli napici i hrana.

Prema informacijama policije, u akciji je spašeno ukupno 28 stranih državljana, od kojih su dve žene, jedno dete i 25 muškaraca. Utvrđeno je da su svi oni nezakonito prešli državnu granicu i ušli u Republiku Hrvatsku.

Ovaj slučaj još jednom je pokazao da je ulazak u Republiku Hrvatsku izvan graničnog prelaza ne samo nezakonit, već i veoma opasan. Policijski službenici nastavljaju dalji rad u skladu sa zakonskim odredbama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading