JEDNA SMESA I ČETIRI RAZLIČITE VRSTE KOLAČA: Svaki je drugačijeg ukusa, gosti će vam odmah tražiti recept! (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

12.11.2023

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od ove smese dobićete nekoliko različitih vrsta kolača.

JEDNA SMESA I ČETIRI RAZLIČITE VRSTE KOLAČA: Svaki je drugačijeg ukusa, gosti će vam odmah tražiti recept! (FOTO)

Foto: Izvor: Printscreen/YouTube/Aurora recepti

Ukoliko vam je potrebna ideja za slavu ili rođendan, ne morate da brinete jer vam donosimo recept za osnovnu smesu koja će vam olakšati posao.

Domaćice su nekada za slave spremale i do 20 različitih vrsta kolača, ali danas je to gotovo nemoguće zamisliti. Međutim, sa ovom jednostavnom smesom možete napraviti i do 10 različitih vrsta kolača. Potrebno je samo da dodate nekoliko sastojaka i uz malo mašte, možete kreirati svoje omiljene ukuse.

Za osnovnu smesu potrebno je sledeće:
- 250g putera
- 1 šolja šećera
- 1 jaje
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica praška za pecivo

U smesu možete dodati i različite sastojke, kao što su čokolada za kuvanje, kokos ili mleveni oreo keks, kako biste dobili različite ukuse. Evo nekoliko ideja za kolače koje možete napraviti sa ovom smesom:

1. Čokoladni rolat sa bananicama:

U osnovnu smesu dodajte otopljenu čokoladu za kuvanje, pa time namazati koru. Na ivicu stavite bananice, urolati i umotati u vlažnu krpu i ostaviti 10 minuta. Zatim skinuti krpu i rolat uviti u foliju i staviti u frižider da se ohladi. Seći na kolutiće.

Foto: YouTube/Natašine Slastice

Recept za rolat sa bananicama


2. Jafa kolač:

Na oblandu nanesite osnovni fil, pa poređajte jafa keks preko cele površine, pa preko još jedan red smese i još jedna oblanda. Ostavite da odstoji 2-3 sata i seći na kockice.

3. Kuglice sa kokosom:

U smesu dodajte kokos, pa rukama formirajte kuglice i stavljajte ih u korpice koje ste prethodno posuli šećerom u prahu. Zatim vadite kuglice i ređajte ih na tacnu.

Foto: YouTube/Natašine Slastice

Kokos kuglice recept


4. Oreo kuglice sa čokoladom:

U smesu dodajte mleveni oreo keks. Pravite kuglice i valjajte ih u otopljenoj čokoladi sa malo ulja. Stavljajte u papirne korpice i ostavite da se dobro ohlade.

Ova jednostavna smesa vam omogućava da napravite različite vrste kolača, pa možete da dodate i svoje omiljene sastojke i eksperimentišete sa ukusima. Uživajte u slatkim zalogajima koje ste sami napravili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading