DA LI JE SMOKI POSTAN? Svi misle da jeste, ali obavezno razmislite pre nego što ga kupite DANAS

Autor: N.J.

Lifestyle

27.09.2023

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za određene hrane nenamerno možete prekinuti post.

DA LI JE SMOKI POSTAN? Svi misle da jeste, ali obavezno razmislite pre nego što ga kupite DANAS

Foto: Shutterstock

Povremeni post nije novost i nije nužno samo ograničiti unos kalorija već i omuogućiti telu da se navikne na drugačiju ishranu. Obrasci posta uključuju redovna razdoblja od 12 do 16 sati odstupanja od  hrane svaki dan.

Kada postite, vaše telo prolazi kroz niz metaboličkih promena. Nakon nekog vremena, post uzrokuje da telo uđe u ketozu, stanje u kojem se masnoća koristi za energiju kada ugljeni hidrati nisu dostupni.

Post takođe smanjuje nivo insulina. Podstiče autofagiju, proces kada se telo oslobađa od nepotrebnih i oštećenih ćelija.

Foto: pixabay.com

Riba je posna i može se jesti danas

Da ne biste danas prekršili post, s obzirom na to da je Krstovadan, naglašavamo koje namirnice nisu posne, a misli se da jesu:

1. Gumene bombone

2. Čokoladne bananice

3. Napolitanke

4.  Mnoge grickalice smatraju se posnim, a mogu sadržati maslac ili mleko u prahu

5. Pite - u pekarama može da se desi da su pite premazane žumancem, a da to neće reći ako ne pitate. Uvek proverite čak iako mislite da je neka pita posna, a nije izričito naglašeno.

6. Smoki nije postan, kao i većina grickalica iz supermarketa. Najčešće sadrže mleko u plahu ili maslac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Ernesto_25_3

06.01.2024 22:22

kako smoki sadrži mleko u prahu ili maslac, ne vidim kako. Jedino što može biti u pitanju jeste da se u toku obrade, tj. pravljenja smokija slučajno nadju tragovi jaja, mleka, itd. jer prolaze kroz slične mašine kao i druge namirnice iz te firme, što je i navedeno na omotu, ali u sam sastav smokija ne ulaze ti sastojci.