PRAVE PEKARSKE PANCEROTE IZ RERNE: Punjeno pecivo bolje i od SRPSKIH UŠTIPAKA

Autor: N.J.

Lifestyle

26.09.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremite omiljeno punjeno testo.

PRAVE PEKARSKE PANCEROTE IZ RERNE: Punjeno pecivo bolje i od SRPSKIH UŠTIPAKA

Foto: Shutterstock

Pancerote

Proizvodi od testa uvek zauzimaju neke od prvih mesta. Malo šta može parirati mekanom testu sa šunkom i kačkavaljem. U nastavku pogledajte recept.

Sastojci:

40 grama kvasca

250 mililitara mleka

600 grama brašna

100 mililitara ulja

Sastojci za fil po želji

Foto: YouTube/ Aurora Recepti

Punjene pancerote sa paradajzom

Priprema:

Kvasac pomešajte sa dve kašike šećera. Prelijte sa mlekom i ostavite 10 minuta. Dodajte to brašnu. Sipajte još 200 mililitara vode i ulje. Mešajte i dodajte potom dve kašike soli. Prvo promešajte kašikom, a potom rukom. Formirajte loptu od testa uz povremeno dodavanje ulja. Pokrijte krpom i ostavite da stoji oko 30 minuta. Testo premesite na pobrašnjoj radnoj površini. Podelite ga na dva dela i ponovo mesite. Vadite čašom ili modlom krugove od testa. Na sredinu testa stavite fil po želji, na primer kačkavalj, šunku i kečap.

Preklopite testo i zatvorite ga viljuškom. Pancerote prebacite u pleh obložen pek papirom, i premažite umućenim jajetom. Pecite na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading