KROFNE KAO IZ PEKARE - PAHULJASTE I SOČNE: Ostaju sveže do nekoliko dana, nisu džabe uvek BROJ JEDAN!

Autor: N.J.

Lifestyle

22.09.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deci spremite za školu, a vi ponesite na posao - ovo su prave krofne kakve samo možete poželeti.

KROFNE KAO IZ PEKARE - PAHULJASTE I SOČNE: Ostaju sveže do nekoliko dana, nisu džabe uvek BROJ JEDAN!

Foto: YouTube/ Aurora Recepti

Mekano i vazdušasto testo je nešto što svi sanjaju ovog petka. Uživanje u krofnama neka postane ritual jer je ovo recept kom niko neće odoleti. Pogledajte u nastavku pripremu za ovaj odličan slatkiš koji je godinama tradicionalno na prvom mestu.

Priprema:

Osam grama suvog ili 25 grama svežeg kvasca sipajte u činiju, dodajte 200 mililitara mlakog mleka i dve kašike šećera, a potom i 200 mililitara mlake vode. Dodati tri kašike brašna i sačekajte da kvasac naraste. U kvasac koji je nadošao dodajte 75 mililitara ulja. Dva jaja ručno umutite i dodati smesi. Postepeno dodajte brašno sa malo soli. Testo prvo sjediniti varjačom, a potom prebacite na pobrašnjenu radnu površinu i ručno umutite. Testo treba da bude meko. Prebacite ga u činiju i pokrijte providnom folijom, te ostavite na jedan sat.

Foto: YouTube/ Aurora Recepti

Krofne pre nego šro su uvaljane u šećer

Nakon što je vreme prošlo, ponovo premesite testo. Razvucite oklagijom na debljinu oko jedan centimetar. Kalupom izvlačite krugove, ako ih nemate može i čaša. Manjim kalupom vadite sredinu testa. Ostavite krofne da stoje oko 10 do 15 minuta. U zagrejanom ulju pržite krofne i na kraju uvaljajte ih u šećer.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading