DVE NAMIRNICE DAJU ĐOKOVIĆU NADLJUDSKU SNAGU: Koštaju oko 300 DINARA i te kako su moćne i dostupne SVUDA!

Autor: N.J.

Lifestyle

15.09.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniser Novak Đoković u teškim momentima jede dve namirnice koje mu daju snagu.

DVE NAMIRNICE DAJU ĐOKOVIĆU NADLJUDSKU SNAGU: Koštaju oko 300 DINARA i te kako su moćne i dostupne SVUDA!

Foto: Tanjug/AP

Teniser Novak Đoković ne prestaje da niže uspehe, a nedavno je osvojio US Open i sada ima 24 grend slem titule. Kada je zaplakao na dočeku košarkaša ispred Skupštine grada Beograda mnogi nisu mogli da ostanu imuni na njegove suze. Svi se od tada pitaju odakle mu snage.

Da podsetimo, jednom se tokom konferencije obratio srpskim novinarima i odgovorio na pitanje o povišenom tonu prema stručnom štabu i Goranu Ivaniševiću:

- Banane, urme i voda, ja stvarno ne shvatam, svaki meč isto, dogovorimo se, a oni i dalje ne razumeju. Donesu mi jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku, nema urme. Pa mi donose neke magnete, ma, svašta nešto - nasmejao je on sve prisutne.

Foto: Profimedia

Novak Đoković sa ćerkom

Urme imaju prilično lep i sladak ukus, ali i neverovatne zdravstvene prednosti. Bogate su hranjivim materijama, sadrže brojne antioksidante, nemaju dodati šećer, štite srce i mozak... Takođe, bogate su kalijumom i vlaknima. Na sto grama urme imaju 282 kalorija, 75 grama ugljenih hidrata, 63 grama šećera, skoro 3 grama proteina, 8 grama vlakana i ni gram masti.

Pored urmi, Novak jede i banane koje su zdrave i ukusne, a bogate su kalijumom. Snižavaju krvni pritisak, poboljšavaju šećer u krvi, regulišu probavu, korisne su za zdravlje srca.

Na sto grama banane imaju 89 kalorija, od čega je jedan gram proteina, 22 grama ugljenih hidrata, 10 grama šećera, 2 grama vlakana, i ni skoro gram masti. Ove namirnice očigledno osiguravaju dovoljno energije za mečeve koje igra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading