RUČAK BEZ MESA I TESTA KADA VIŠE NEMATE IDEJA: Ovo je najkraći način da dobijete DOMAĆI obrok, duže se TUŠIRATE nego što ga pripremate (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

09.09.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada nemate mnogo vremena, spremite ovo jelo.

RUČAK BEZ MESA I TESTA KADA VIŠE NEMATE IDEJA: Ovo je najkraći način da dobijete DOMAĆI obrok, duže se TUŠIRATE nego što ga pripremate (FOTO)

Foto: Youtube/Aurora recepti

Ako nemate ideju šta biste danas ili sutra pripremali za ručak dobro zapamtite ovaj recept! Ovo je spas za sve trenutke kada nemate dovoljno vremena ili vas mrzi da idete u kupovinu. Ako ste ovih dana pekli paprike, onda se nadamo da ste ostavili nekoliko kako biste danas pripremili najbrži ručak ikada.

Foto: YouTube/ Aurora Recepti

Pita od paprika i sira iz kalupa

Sastojci:

Deset oljuštenih pečenih paprika

400 grama sira (može i kravlji pomešan sa još nekim)

Pet jaja

Peršun, so

Kalup u koji ćete staviti papir za pečenje

100 mililitara mleka

Foto: YouTube/ Aurora Recepti

Zapečena paprika u kalupu

Priprema:

Paprike posolite, a onda ih stavljate u brašno, skoro kao kad pohujete. Uvaljajte paprike u brašno. Pleh podmažite puterom ili uljem, da se ne zalepi. Papriku ređajte. Kada ste naređali prvi deo paprika pravi se fil.

Sir stavite u činiju i dodajte tri jaja, peršun i so. Sjedinite kašikom. Možete dodati i šunku ili salamu. Preko paprika stavljate fil odjednom. Možete i paprika sir, paprika sir. Zagladite smesu. Ovo možete raditi i sa pohovanim paprikama, ali ovako je brže. Potom stavljate drugi red paprika, takođe ih uvaljate u brašno, pa potom stavljate preko sira.

Foto: YouTube/ Aurora Recepti

Pita od paprika i sira

Preliv:

Dva jaja umutite viljuškom sa 100 mililitara mleka ili jogurta. Time prelijete preko paprika. Viljuškom izbockajte paprike i preko stavite malo putera ili ulja. Peče se na 180 stepeni oko 40 minuta. Pred kraj pečenja možete dodati na vrh malo rendanog kačkavalja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading