ZASTRAŠUJUĆE! OVAJ SLATKIŠ MOŽE DA UGUŠI DETE BEZ MOGUĆNOSTI DA MU IKO POMOGNE! Oglasila se majka koja je svedočila tome (FOTO/VIDEO)

Autor: N.J.

Lifestyle

04.07.2023

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj video pokazuje zbog čega sledeći slatkiš nije bezbedan!

ZASTRAŠUJUĆE! OVAJ SLATKIŠ MOŽE DA UGUŠI DETE BEZ MOGUĆNOSTI DA MU IKO POMOGNE! Oglasila se majka koja je svedočila tome (FOTO/VIDEO)

Foto: Unsplash/ Jeremiah Lawrence

Mančmelou je nešto što prema rečima bolničara nikako ne smete da dete deci. Ova slatka poslastica omiljena većini predstavlja ozbiljan rizik od gušenja i nisu prikladne za decu mlađu od četiri godine. Niki Džukarts ističe da postaje izuzetno lepljiv kada se žvaće, što ga čini teškim za gutanje. Takođe, može se zaglaviti u grlu, sprečavajući dete da diše. 

Bivša radica hitne medicinske pomoći, koja vodi stranicu za sigurnost dece Tiny Hearts Education, podelila je snimke na Instagramu kako bi ilustrovala opasnosti.

- Zbog toga je mančmelou tako visokorizična hrana za gušenje i zato ih ne dajem deci mlađoj od četiri godine. Njihov okrugli oblik znači da bi mogli potpuno blokirati ceo disajni put. Kada su mokri, postaju lepljivi i teže ih je progutati, te ih je teže izbaciti iz disajnih puteva - objašnjava.

Foto: pixabay.com

Mančmelou

Takođe, ona pokazuje šta se događa kada zrno grožđa zapne u detetovom disajnom putu u odnosu na mančmelou. Grožđe se lako izbaci nakon nekoliko leđnih udaraca, ali ovaj slatkiš ostaje na mestu. Da bi bio sigurniji, ona predlaže nekoliko izmena:

- Pokušajte ih izrezati na manje komade ili ih umesto toga zamenite sa mini slatkišima. Modifikovanje hrane je odličan način da ona postane sigurnija za dete - objašnjava.

Roditelji su preplavili odeljak s komentarima i zahvalni su joj na savetima.

- Osećam se kao da toliko ljudi ovo ne zna. Sjajno je informisati i podeliti - napisala je jedna mama.

- Svedočila sam ovome iz prve ruke kao majka. Okrenula sam se na trenutak dok je dete ovo jelo i sve je veoma brzo krenulo nizbdro - napisala je druga mama, a prenosi "Sun".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading