OMILJENI KOLAČ STARE JUGOSLAVIJE: Baš lako se prave i što duže stoje, lepši su!

Autor: N.J.

Lifestyle

24.04.2023

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolač koji svi vole!

OMILJENI KOLAČ STARE JUGOSLAVIJE: Baš lako se prave i što duže stoje, lepši su!

Foto: Printscreen/ YouTube/ Kuvaj uzivo

Recept za padobrance objašnjen je do detalja tako da ga mogu svi pripremiti. Što duže stoje ukus je lepši, jer ovo je tip kolača koji se "suši". Pogledajte recept u nastavku.

Sastojci:

Tri belanca

300 grama šećera u prahu

Jedna kašika ceđenog soka limuna

350 grama mlevenih oraha

Za fil:

Tri žumanceta

Dve kašike kristal šećera

Dve kašike brašna

70 mililitara hladnog mleka

70 grama margarina ili maslaca

Dve kašike šećera u prahu

Priprema:

Odvojite tri belanca i posebno uh umutite dok ne postane penasto, a onda dodajte postepeno 300 grama šećera u prahu. Smesa ne treba da bude čvrsta kao sneg. Dodajte 350 grama mlevenih oraha i promešajte kašikom. Stavite papir za pečenje u pleh u kom ćete peći kolačiće. Malom kašikom vadite krugove. Pravite dovoljno razmaka između kolača i neka ne budu preveliki. Od ove količine fila dobićete tri velika pleha kolačića. Stavite u rernu koju ste prethodno zagrejali na 150 stepeni oko 30 minuta. Moraju se potpuno ohladiti.

Fil:

U drugu posudu stavite tri žumanceta i dve velike kašike šećera. Mutite dva minuta mikserom, dodajte dve kašike brašna i mutite još pola minuta. Žumanca prespite u šerpu, kuvajte na skroz blagoj temperaturu uz stalno mešanje. To radite sve dok smesa ne postane jako žuta i dok se ne stegne.

U tanjir stavite 70 grama margarina i dve kašike šećera u prahu. Sjedinite viljuškom. Fil od jaja prespite u posudu za mućenje opet i mutite dodajući kašiku po kašiku margarina. Mažite fil na donju stranu i preklopite ih. Trebalo bi da stoje jedan dan da bi ukus bio čaroban.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading