STRUČNJAK DAJE PRIMER "DORUČKA ZA MRŠAVLJENJE": Nije ovsena kaša i mnogo je ukusnije - Ipak, jedna dobro poznata kombinacija je UBITAČNA!

Autor: N.J.

Lifestyle

18.04.2023

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što jedete za doručak može vam pomoći da izgubite na težini.

STRUČNJAK DAJE PRIMER "DORUČKA ZA MRŠAVLJENJE": Nije ovsena kaša i mnogo je ukusnije - Ipak, jedna dobro poznata kombinacija je UBITAČNA!

Foto: Shutterstock

Doručak je najvažniji obrok u danu, a mnogi ističu da baš ono što birate može vam pomoći u mršavljenju.

Majkl Mozli je stručnjak za mršavljenje i savršeno se razume u ishranu i na koji način da izgubite kilažu. Jedna namirnica pomoći će vam da smršate, a evo šta bi svakako trebalo da izbegavate. Inače, on je i kreator dijete 5:2.

Podelio je primer idealnog doručaka koji vam može pomoći da smršate.

Foto: Shutterstock

Devojka zadovoljno pokazuje kada je smršala

Šta bi trebalo da jedete?

Otkrio je da započinjanje dana jajima može biti ključno za mršavljenje, a omlet od pečuraka jedan je od njegovih primera.  Na svojoj veb stranici napisao je:

- Kuvano, poširano, kajgana ili kao omlet - duže će vam pružiti osećaj sitosti u poređenju sa žitaricama ili tostom.

Objasnio je da su jaja bogata proteinima, vitaminom B i selenom, uveravajući one koji prate telesnu težinu da ta namirnica takođe neće povisiti njihov holesterol, suprotno razmišljanjima drugih. Ono što spajate s jajima jednako je važno. Na primer, on dodaje omletu luk i pečurke. Luk je bogat probioticima koji hrani dobre bakterije u našim crevima, a ima i vitamin D.

Takođe možete dodati druge sastojke bogate hranjivim materijama kao što su spanać i beli luk, kurkuma i papričice, što isto poboljšava ukuse.

Koju hranu bi trebalo da izbacite?

Iako vam jaja za doručak pomažu pri mršavljenju, upozorio je da ljudi koji paze na svoju težinu moraju paziti koje meso jedu.

Slanina i jaja zvuče kao idealna kombinacija za doručak, no slanina je prerađeno meso za koje savetuje da se treba jesti "oskudno" i "u malim količinama". Umesto slanine pokušajte da jedete ribu poput lososa, koja će vas uz jaja više zasititi.

Kaže da možemo dodati i povrće puno vlakana, parmezan i mrvicu čilija kako bismo zdravi doručak učinili ukusnijim.

Osim mesa, takođe preporučuje da se klonimo peciva za doručak, koja su često bogata ugljenim hidratima, kao i žitarica koje su "krcate šećerom", piše "Miror".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading