KEKS TORTA SPREMNA ZA 10 MINUTA: Bez pečenja - recept koji će oduševiti one koje nisu vešte u kuhinji!

Autor: N.J.

Lifestyle

27.12.2022

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Torta koju ćete obožavati!

KEKS TORTA SPREMNA ZA 10 MINUTA: Bez pečenja - recept koji će oduševiti one koje nisu vešte u kuhinji!

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Home Cooking Adventure

Čokoladna keks torta je pravo uživanje za sva čula. Priprema se brzo i jednostavno, a recept je posebno dobar za sve one koji nisu tako vešti u kuhinji. Nema komplikovanih filova ili korica koje bi trebalo da pečete, tako da će ova torta uspeti bez problema.

Potrebno vam je:

800 grama keksa

Jedna šolja oraha

Jedna šolju šećera

60 grama kakao praha

240 mililitara vode

150 grama putera

120 grama slatke pavlake

120 grama čokolade

Kupite bilo koji keks i rukama ga smrvite. Na zagrejanu ringlu stavite orahe. Pecite ih oko pet minuta na tihoj vatri. U posebnu činiju sipajte šećer. Dodajte mu kakao prah oko pola šolje. Sjedinite sve ručnom mutliciom uz postepeno dodavanje vode. Mešajte dok smesa ne postane skroz tečna. Zatim joj dodajte puter koji je bio na sobnoj temperaturi. Stavite na ringlu da se otopi na tihoj vatri. Trebalo bi da se kuva 7 - 8 minuta. Nakon toga sklonite sa ringle i neka tako stoji oko 10 minuta. U smesu možete dodati i malo ekstrakta vanile ako imate.  

Smesom od čokolade prelijte biskvit u koji dodate i pečene orahe. Lepo sjedinite dok keks ne upije čokoladni preliv. U kalup prečnika 23 centimetara izlijete smesu od keksa i čokolade. Zagladite je kašikom. Stavite u frižider na minimum 30 minuta do sat vremena.

Zagrejte slatku pavlaku i prelijete je preko kockica čokolade. Sačekajte jedan minut, a onda mešajte dok se lepo ne istopi. Nakon što se torta ohladili prelijete je čokoladnim prelivom. Vratite je u frižider na još tri do četiri sata pre serviranja.

Uživajte!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading