KAD SE SJEDINE RUM I KAFA: Recept za domaći liker koji prave dame obožavaju

Autor: N.J.

Lifestyle

10.01.2023

08:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Liker koji će oduševiti svakoga ko proba.

KAD SE SJEDINE RUM I KAFA: Recept za domaći liker koji prave dame obožavaju

Foto: Shutterstock

Ovo sladunjavo piće odlično ide uz hladan napitak ili pak kafu. U isto vreme greje, ali i osvežava. Reč je o likeru od kafe i ruma koji svi obožavaju. Da biste upotpunili druženje sa drugaricama, ili prijateljima inače, predlažemo vam da pripremite recept za najlepši liker koji možete spremiti kod kuće bez mnogo muke.

Potrebno vam je:

500 mililitara mleka

500 mililitara ruma

300 mililitara vode

200 grama šećera

100 grama kafe u zrnu

Foto: Izvor: Printscreen/ YouTube/ Mobile Home Gourmet

Liker od kafe

Postupak pravljenja likera:

Kafu prvo sameljete u mašinici ili mlinu. Zatim, tu istu kafu propržite, a onda prelijete vrelom vodom, sačekajte da provi i sklonite je sa ringle. Kafu procedite kroz filter, a onda dodajte mleko u koji ste prethodno sipali šećer. Što znači, tek kada se šećer otopio u mleku onda ga dodajete u kafu. Kada se kafa dobro ohladi, smesi dodajete i rum. Promešajte nekoliko puta, a onda sipajte u flaše. Držite piće u frižideru, prenosi "Domaćica".

Liker će biti odličan ako ga konzumirate uz mekane medenjake, koji ujedno i lepo izgledaju, a recept za brzu pripremu pogledajte OVDE.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading