NAJLEPŠA SLANA TORTA: Poslužite je kao predjelo i niko neće ostati ravnodušan! (FOTO)

Autor: N.J.

Lifestyle

26.10.2022

08:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne potcenjujte krastavac, zdraviji je nego što ste mislili!

NAJLEPŠA SLANA TORTA: Poslužite je kao predjelo i niko neće ostati ravnodušan! (FOTO)

Foto: Printskrin: Instagram jedi.ba1

Krastavac ima malo kalorija, a mnogo minerala i vitamina. Neoljušten krastavac, kakav vama i treba za ovaj recept, ima samo 45 kalorija. A da li sta znali da krastavac sadrži 96 odsto vode?

Zato spremite se za jedan brzi recept, koji se lako pravi, izgleda dekorativno, te ovo jelo možete poslužiti i na nekoj bitnoj svečanosti. Izgledaće kao da ga je pravio potpuni profesionalac!

Sastojci su minimalni, a vi dobijate pravu tortu koju možete da poslužite kao predjelo.

Potrebno: 

4 krastavca

2 kuvane šargarepe

2 - 4 kuvana krompira

3 kuvana jaja

Kuvani pileći file

Majonez 

So ili još neki začini poput origana po želji

Priprema:

Krastavac operite i izrežite na trake. Možete iskoristiti onu spravicu za ljuštenje, da biste lakše isekli na tanke, skoro pa providne trake. U sredinu tanjira stavite čašu, okrenutu naopačke. Oko čase poređajte trake, a u deo bliži čaši izrendajte krompir koji ćete blago rukama pritisnuti ka čaši. Zatim preko krompira stavite majonz, onda izrendanu šargarepu pa opet majonez. Nakon svakog sloja zagladite smesu malo kašikom. Pileći file iscepkajte rukom, dodajte preko smese, pa opet majonez. Zagladite tortu, dodajte izrendana jaja, pa opet malo majoneza. Uklonite času i savijte trake ka unutra. Torta je spremna, a uz nju možete servirati vruć hleb, a za kasnije i neki slatkiš od jabuka, pošto je sada njihova sezona.

Prijatno!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading