(RECEPT) Postoji i POSNA varijanta! Ovo je najlepši HILANDARSKI HLEB od kog će vam zamirisati cela kuća

Autor: Republika

Lifestyle

23.04.2021

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj recept pripada Svetogorskom kuvaru, koji je izdat kako bi približio Hiladar svima onima koji nisu u mogućnosti da ga posete, a pre svega, prema rečima Jeromonaha Onufrija - "našim majkama i sestrama".

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Potrebni sastojci:

  • 0,5 kg kukuruznog brašna
  • 0,5 kg pšeničnog brašna
  • 2 kesice suvog kvasaca
  • 4 struka praziluka (samo beli delovi)
  • 8 strukova mladog luka ili vlašca
  • pregršt peršuna
  • pregršt mirođije
  • 2 dl maslinovog ulja
  • so po ukusu
Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Posna varijanta:

U jednoj činjenici iseckajte mirođiju, mladi luk (ili vlašac) i praziluk i posolite. Neka odstoji tako pomešano, da se među njima menja aroma. U drugoj činiji pomešajte sve vrste brašna. Izmenjeno brašno zamutiti sa vodom, dodajući istovremeni kvasac. Dodajte u testo sastoje iz drugih činija. Mesite dok se sve dobro ne umesi. Testo treba da bude retko, jer  kukuruzno brašno zahteva više tečnosti. Uzmite pleh i podmažite ga uljem. Pospite i malo kukuruznog brašna, da bi se sprečilo lepljenje. Izručite testo u pleh i raširite ga ravnomerno. Njegova debljina ne bi trebalo da prelazi 1 centimetar. Zagrejte na kratko, na 50 stepeni, da testo naraste, a zatim pecite na 200 stepeni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Mrsna varijanta:

Pored sastojaka iz poslednje varijante, dodajte oko 300 g feta sira koji su prethodno grubo izgnječili. Dodajte i umućena jaja sa maslacem. Pošto ste dodali jaju, tada nije potreban kvasac, kao ni kukuruzno brašno. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading