(RECEPT) OVO JE JEDNO OD NAJPOPULARNIJIH JELA NA SVETU! Spolja krckavi, unutra mekani! POHOVANI KOLUTIĆI LUKA SA SIROM ĆE VAS ODUŠEVITI!

Autor: Republika

Lifestyle

17.04.2021

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spolja krckavi, unutra mekani - recept za pohovane kolutiće luka sa sirom će vas oduševiti!

RepublikaFoto: printskrin/youtube

Sastojci:

- 100 grama mocarela sira

- Veća glavica crnog luka

- 50 grama belog brašna

- 100 grama prezli

- Dva jaja

- Ulje za prženje

Priprema:

Najpre iseckajte mocarelu na listiće, debljine otprilike oko pola centimetra. Ostavite sir sa strane, a zatim oljuštite luk i iseckajte na kolutove – ne treba da budu previše tanki, otprilike oko centimetar debljine. Svaki kolut razdvojite na prstenove.

Zatim izaberite po dva prstena luka, između kojih će razmak, kada stavite jedan u drugi, biti do pola centimetra, kako biste u taj prostor između ubacili listiće mocarele.

U tri odvojene posude zatim stavite brašno, prezle i umućena jaja.

Pripremljene kolutiće luka sa sirom najpre umočite u brašno, zatim u jaja, pa u prezle. Ponovo ih umočite u jaja, pa u prezle, i to ponovite nekoliko puta, kako bi se oko kolutica napravio gust sloj prezli, da sir ne bi ispadao.

U dublji tiganj sipajte ulje i zagrejte ga na srednjoj vatri – ako ulje ne bude dovoljno toplo ili bude vrelo, sir će početi da curi iz kolutića. Ubacite kolutiće luka u tiganj i pržite ih u dubokom ulju dva do tri minuta, pa okrenite sa druge strane i izvadite iz ulja kada dobiju zlatno-braon boju.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading