PALAČINKE BEZ MLEKA I JAJA? Da, moguće ih je napraviti i odličnog su ukusa!

Autor:

Lifestyle

05.03.2021

22:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postoje brojni recepti za slatke i slane palačinke, a obično svaki podrazumeva korišćenje mleka i jaja. Međutim, palačinke možete da napravite i sa drugim sastojcima...

RepublikaFoto: Photo by Monika Grabkowska on Unsplash
Foto: Ilustracija

Ovaj recept odličan je za one koji ne smeju ili ne žele da jedu jaja i mleko.

Za pripremu palačinki bez mleka potrebno vam je: litar vode, obične ili kisel, 500 grama brašna, pola praška za pecivo, četiri kašike šećera, jedan vanilin šećer, pola kašike soli i rendana korica pola limuna, navodi Klix.

Sve sastojke umutite mikserom, prvo s pola količine vode. Potom dodajte i ostatak vode i dobro izmešajte masu tako da ne ostaju grudvice.

Ukoliko koristite palačinke za desert, u smesu možete da dodate i jednu kesicu vanilinog šećera. Ako ćete palačinke puniti slanim namazima i smesama, možete staviti malo više soli.

Smesu je dobro ostaviti da odstoji od 15 do 30 minuta pre pečenja.

Palačinke potom pecite na ulju ili puteru i na kraju napunite željenim filom. Kako kažu kulinarski stručnjaci, biće iste kao da ste ih pravili s mlekom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading