(RECEPT) Zapačeni krompir iz rerne: Hrskavo i kremasto jelo koje ćete obožavati

Autor: Mondo, Republika

Lifestyle

04.12.2020

18:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krompir je omiljeni prilog za mnoga jela, a ukoliko ga ovako pripremite, oduševićete celu porodicu ili iznenadne goste!

RepublikaFoto: youtube.com/Food Recipe 786
Foto: Ilustracija

Često se pitamo kako da krompir ostane sočan i ukusan ako se peče u rerni, i ovaj recept je odgovor! Toliko je kremast da mu niko neće odoleti! Ako razmišljate šta još da spremite uz njega, preporučujemo vam da pripremite punjeno belo meso a odlični su i pohovani pileći štapići.

Evo kako se priprema - odaberite crveni krompir, koji će ostati čvrst, i svoj omiljeni tvrdi sir za rendanje! A ukoliko želite, možete izdinstati mleveno meso ili propržiti slaninicu i od ovog priloga napraviti brzinsku musaku!

Sastojci

- Kilogram krompira

- Dve kašike maslaca

- Tri čena belog luka

- Mali crni luk

- 300 grama pavlake za kuvanje

- 200 mililitara pileće supe od kocke

- 150 grama rendanog sira

- Kašika sušene majčine dušice

- Dva lista lovora

- So, biber

 

Priprema

Zagrejte maslac i propržite sitno seckani crni i beli luk. Začinite solju, biberom i majčinom dušicom. Krompir ogulite i isecite na što tanje režnjeve.

U tiganj dodajte pavlaku i supu, a potom krompir i listove lovora. Krčkajte desetak minuta poklopljeno, dok krompir ne omekša.

Sledeći korak je najvažniji - pustite da se ohladi, preručite sve u posudu za pečenje, dodajte sir i izmešajte a potom obavezno držite u frižideru najmanje sat vremena. Ovo je ključno da bi sos bio gust i bogat.

Tek nakon tih sat vremena, uključite rernu i zapecite u zagrejanoj rerni dok se po ivicama ne pojave mehurići, a jelo dobije zlatnu koricu oko 40 minuta.

Ovaj recept je odličan i za zamrzavanje, kada izdinstate krompir i pomešajte ga sa sirom, sve ohladite i prebacite u posudu za zamrzivač. Kada poželite da ispečete, stavite u pleh odgovarajuće veličine i pecite oko sat vremena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading