(RECEPT) Preukusna i super hrskava pogača koja se peče u tiganju

Autor:

Lifestyle

27.10.2020

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pogača je mnogo lepša od belog hleba i uz njen ukus svako jelo postaje pravi užitak, a recept koji je pred vama otkriva sasvim nov način pripremanja bez pečenja u rerni.

RepublikaFoto: youtube.com/Serpica
Foto: Ilustracija

Sastojci

- 400 g brašna

- 1 kesica suvog kvasca

- 2 dl tople vode

- 1 kašičica soli

- 2 kašičice šećera

- malo ulja

Priprema

U posudi pomešajte brašno, kvasac i šećer, pa dodajte malo tople vode i mesite testo. Tek onda dodajte so (so se nikada ne meša sa kvascem), dolijte još vode i nastavite da mesite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Prebacite na pobrašnjenu podlogu i  mesite do testo ne omekša. Oblikujte loptu, vratite u posudu i prelijte sa vrlo malo ulja, pa ga razmažite po površini lopte. Hermetički zatvorite i ostavite da odstoji i naraste oko sat i po. Testo istresite na nauljenu podlogu (može pleh) i poklopite. Na srednjoj vatri zagrejte nauljani tiganj, prebacite u njega testo, blago ga pritisnite rukama da se raširi po tiganju i poklopite. Pecite dok donji deo hleba ne dobije zlatnu boju, pa prevrnite na nauljani tanjir, a zatim ponovo vratite u tiganj da se ispeče i odozdo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading