Na osnovu svog PODZNAKA saznajte ISTINU O SEBI (+ kako da se ophodite prema deci)

Autor: andelkasubasic.com

Lifestyle

11.09.2021

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podznak govori kakvom energijom zračimo! Od svih kuća u astrologiji, najvažnija je prva kuća, tj. ascendent ili kako je u narodu popularnije podznak. To je uzlazni znak i od velikog je značaja u svim školama astrologije jer služi kao filter kroz koji se sve u horoskopu izražava. Većina astrologa veruje da podznak ima isti ili veći uticaj od Sunca i Meseca.

Republika

Foto: pixabay.com

Posle 29. godine podznak preuzima vaš karakter

Ascendent je dakle tačan stepen zodijaka (ekliptike) na istočnom horizontu u trenutku čovekovog rođenja. Zbog toga se ponekad naziva i “uzlaznim znakom”.  Akademska astrologija insistira na preciznoj upotrebi termina i definicija, zato odmah treba naglasiti da ustaljena upotreba termina “podznak” nije opravdana, ali se ovaj pojam i termin udomaćio u praksi i najčešće se koristi. Dakle, pravilno je reći ascendent ili uzlazni znak.

Postoji nekoliko činioca koji utiču na to koliko je jaka ili slaba sila podznaka. Prvo, veruje se da što bliže početku znaka podznak pada, jači će biti njegov uticaj. To je zato što će većina prve kuće pasti u tom znaku. Ako podznak pada kasno u znaku, većina prve kuće će biti u sledećem znaku, a time oslabiti delovanje ascendenta. Osim toga, veruje se da je uticaj podznaka veći ukoliko je Sunce u slabom položaju.

To je zato što je Sunce bukvalno na drugoj strani Zemlje, kada je subjekt rođen, skriven od pogleda. Još jedan faktor u vezi delovanja ascendenta je teorija da ljudi postaju više nalik svom sunčevome znaku, posle oko 29 godina, jer starimo i imamo više samopouzdanja, a time i manje potrebe da se predstavimo javnosti drugačije.

Podznak se dakle određuje pomoću točnog sata i minuta rođenja, koa i mesta rođenja. Zemlja se stalno okreće, svakih nekoliko minuta menja se i stepen spomenute ekliptike.  Čak ni dva jednojajčana blizanca nemaju isti horoskop jer je razmak između njihovog rođenja veći od pet minuta, pa se u to vreme promeni i položaj planeta na nebu.

Svoj sat rođenja naći ćete u matičnom listu rođenih. Taj stupanj ekliptike koincidira s prvim udisajem vazduha (plač deteta) i označava prvi korak u procesu nečijeg postojanja (života). Kvalitet i osobine podznaka odražavaju ko smo i kako doživljavamo život.

Podznak govori kakvom energijom zračimo. S obzirom na to da podznak utiče na to kako se susrećemo sa životom, on utiče i na naš fizički izgled, kao i na naš govor tela. Tome u prilog govori činjenica da ako se znak i podznak jednog od roditelja i deteta podudaraju tada dete fizički lići na tog roditelja.

Podznak je fasada koju imamo prema spoljnom svetu. On je maska iza koje se neko skriva. On je psihološko oruđe koje nas štiti i daje nam sigurnost.  Glumačkim rečnikom rečeno: podznak je maska koju automatski navučemo na lice kada smo uplašeni ili u neizvesnosti.

Ako znate kada ste tačno rođeni kliknite na Kalkulator podznaka da saznate šta ste u podznaku, pa nastavite sa čitanjem kako biste saznali više o svom podzaku, koji očigledno ima mnogo veliki uticaj na karakter osobe..

Prve reakcije u neizvesnosti

Podznak Ovan zauzima ”ljutiti/agresivni” stav ili antagonistički stav, kada je na borbenoj liniji.

Podznak Bik postaje užasno tvrdoglav ili preterano šarmantan, skrivajući potpuno drugačije osećaje.

Podznak Blizanci priča puno ”gluposti” kada je nesiguran. Verbalnim oruđem skriva osećajnost.

Podznak Rak skriva se iza emocija, pričajući previše, reagujući preterano povređeno. Iza te maske može se skrivati velika snaga ili analitičnost.

Podznak Lav je prirodno dramatičan i prilično dramatizuje kada je nesiguran.

Podznak Devica postavlja niz pitanja, zna da bude kritičan ili preanalitičan kada je nesiguran. Iza prevelike objektivnosti skriva se osećajnost i simpatičnost.

Podznak Vaga pokazuje previše šarma i ”slatkoće” jer je u detinjstvu naučio da mora biti dobar. Iza tih lepih manira skriva se ljutnja i pasivna agresija.

Podznak Škorpija reaguje intenzivno, snažno, silovito. Možda skriva osećaje ili smisao za humor, kad god nije siguran.

Podznak Strelac je uvek vedar i nasmean, iako je u teškoćama. Stav ”sve će biti dobro” često skriva veliku snagu ili veliku tugu.

Podznak Jarac pokazuje stidljivost ili hladnoću/tvrdoću iza koje se skriva nesigurnost i pritisak odgovornosti.

Podznak Vodolija se buni, pokazuje da je ”drugačiji” kada je nesiguran.

Podznak Ribe pokazuje odsutnost duha, ćuti i izbegava konfrontaciju. Teško podnosi bol i ružne stvari. Iza fasade krije se duboka snaga i vizionarstvo.

ASCEDENT U ZNAKOVIMA ZODIJAKA

Ovan u podznaku

Ako ste rođeni s podznakom u Ovnu, tada je vaše rođenje bilo obeleženo ljutnjom ili frustracijom. Možda je proces rađanja bio borba za izlazak na svet ili su vas napolju dočekali uslovi koji nisu bili baš harmonični. Zato ste tada ”odlučili” da ćete se boriti, preduzimati inicijativu i istraživati. Kada god se osećate nesigurno, vi se odlučujete boriti. Uglavnom se vodite izrekom ”napad je najbolja obrana”, ali najbolji lek za vas je izreka ”vodite ljubav, a ne rat”. Možda ste u bivšem životu bili uniformisana osoba ili je to bio neko od vaših predaka.

Dete

Dete s podznakom u Ovnu je teško disciplinovati i ono ne voli zabrane, reči ”ne” i ”ne smeš, nemoj”. Mogu se urazumiti samo ako apelujete na pravdu i pravednost. Smireno, hladno i koristeći isključivo činjenice s njima se može postići puno. Ako mu je zabranjeno da pokaže šta oseća i misli, tada reaguje dramatično ili se razboli.

Želja za pobeđivanjem, želja da u svemu budu prvi i velike ambicije, teraju ih u akciju u kojoj znaju da budu bezobzirni. Čak i ako se radi o braći i sestrama, ne biraju sredstva da bi zadobili pažnju roditelja. Lako se prilagođavaju okolini i okolnostima i sve probleme pojednostavljuju. Osetljiva im je glava pa dolazi do češćih glavobolja, problema s vidom, ali i bubrezima. Uzrok tim problemima je psihička napetost.

Ljubav

Većina vas koji ste rođeni s podznakom u Ovnu ima puno ljubavnih veza. Ipak, čeznete za samo jednim partnerom i prema njemu ste vrlo pravični. Romantično pokazujete osećaje prema partneru i želite da budete prioritet u životu svog partnera. Fizički ste aktivni i volite da pokazujete snagu. Iza vaše agresije skriva se potreba za priznanjem.

Volite izazove, nadmetanja i borbu. Ako naučite da tu energiju kanalšete u nešto konkretno, rezultat je odličan, a izbegava se destrukcija i bol. Seksualnost vam je naglašena i mora biti zadovoljena. Sportske i fizičke aktivnosti smiruju tenziju i agresiju. Baš poput vrištanja, pevanja, plesanja, vožnje motora ili automobila. Naglim reakcijama u stvari ne želite nikome namerno nauditi. Fizička konstitucija vam je snažna, a pokreti impulsivni ili grubi. Nedostaje vam tolerancije za životne restrikcije i ograničenja.

Potreba za akcijom javlja se kao sredstvo preživljavanja.

Poznate osobe s podznakom u Ovnu: Alexander Bell, Paul Newman, Barbara Streissand, Johnny Cash, Alexander Veliki.

Bik u podznaku

Za vas život mora imati sporost i stabilnost. Vi rođeni s podznakom u Biku ne žurite, već planirate, osmišljavate i sistematično idete prema cilju. Opasnost leži u bojazni da ne postanete prespori, lenji i ravnodušni prema promeni. Uglavnom zbog čiste navike i vezanosti za sigurnost koja vam ne pričinjava zadovoljstvo. Morate naučiti kada zadržavati, a kada otpustiti nešto i krenuti u promenu. Naglašena vam je briga za vlastito telo. Ne volite da slušate sopstveni instinkt, što nije dobro. U odnosima s partnerom bi trebalo da probudite duboke emocije. Ali, trebalo bi i istražiti uzrok svoje posesivnosti ili destruktivnosti. Partner bi trebalo da vas trgne iz letargije i podstaći na menjanje starih navika.

U fizičkom smislu postoje dva tipa izgleda ovog podznaka: izgled snažnog tela i negovan i lep izgled, gotovo krhak. Kada se razvije i izrazi vaša agresija, ona je zastrašujuća, čak i za vas. Prijatno ophođenje i druželjubivost skriva jaku tvrdoglavost.

Dete

Detetu s podznakom u Biku treba podsticati kreativnost (bavljenje muzikom, glumom i slično) da ne bi bili lenji ili zapadali u letargiju. Morate ga podsticati da komunicira s ljudima različite dobi. Uvek mu treba doza slobode. Boraviti s njim u društvu je pravo zadovoljstvo i ugoda. Pokazuje ljubav i odanost, ako ga volimo i prema njemu se lepo ponašamo. Treba mu pružati ljubav i nežnost, ali i disciplinu i dužnosti u kojima će onda uživati. Ako ga prisiljavamo na nešto, postaje tvrdoglav.

Ljubav

Iza vašega ugodnog, diplomatskog ponašanja i finih manira zna da se skriva bes. Potrebno je provoditi vreme u prirodi, u kontaktu sa zemljom koja vam daje osećaj sigurnosti.

Osoba s podznakom u Biku je dobra sa svima, ali nije ni s kim impresionirana. Ima razvijen ukus za sve što vidi, proba, dotakne, oseća.

Sticanje je reč kojom možemo bolje opisati osobe rođene s ascendentom u Biku, više nego one rođene u istom znaku. Okružujete se materijalnom imovinom i samo tako možete uživati u životu. (Imati svoj komad zemlje daje osećaj vrednosti). Rutina i materijalna sigurnost su vam jako važni. Tvrdoglavost vam je takođe izražena. Teško vam je zato shvatiti da neko drugi ima različite stavove i poglede. Skloni ste debljini zbog spore probave, zbog sklonosti uživanju u hrani. Možete imati problem sa štitnjačom.

Strastveni ste i zahtjevni kao partneri, a seks vam je vrlo važan u vezi. Osim seksualne privlačnosti i dubokih emocija, težite za partnerom koji će vam biti i dobar prijatelj.

Poznate osobe s podznakom u Biku: George Washington, Martin Luther King, Liza Minnelli, Mia Farow.

Blizanci u podznaku

Osobe s podznakom u Blizancima rođene su radoznali i puni želje za istraživanjem. To vas čini prilagodljivima i komunikativnima. Volite razmenjivati ideje i informacije, biti u toku. Stalno su vam potrebne mentalne igre i stimulacija jer ne volite kada vam se mozak odmara. Morate koristiti mentalnu energiju konstruktivno jer u protivnom postajete nervozni. Okružujete se ljudima, događajima i zanimljivim situacijama. Osećate se sigurnima ako imate izbor, barem dve mogućnosti. Čak i u braku pomišljate na rezervnu varijantu, ali kada ste ozbiljno zaljubljeni, tada je to zauvek. Sa svima želite da deliti duhovne interese, radost i moralne pouke.

Kod poteškoća se ne treba puno oslanjati na vas jer se povlačite i rešavate svoje vlastite probleme. Kada se osećate nesigurno, znate da se povučete u sebe. A kada nekoga želite isključiti iz života, tada kod vas nestaje šarm i toplina. Pojavljuje se hladnoća i ljudi se pitaju čime su vas toliko razljutili. Ako želite nekome da se vratite, ponovno ćete pokazati šarm, gracioznost i ljubav kojom ćete tu osobu razoružati i osvojiti. Dobar opis za osobu s ovim podznakom je izreka ”daleko od očiju, daleko od srca”, jer se koncentrišete na ono što vam je pri ruci.

Dete

Detetu čiji je podznak u Blizancima morate dozvoliti da se izražava slobodno, bez kazne za to što kaže i misli. Morate prema njemu biti iskreni, direktni i sve mu objasniti. U školi će imati problema jedino ako mu je dosadno. Ne podnosi kažnjavanje niti stroge kritike i vrlo je osetljivo na to. Brzo uči da donosi sopstvene zaključke, sagledavajući obe strane nekog problema.

Ljubav

Kada se odrasla osoba s podznakom u Blizancima nalazi u nesigurnoj situaciji ili pred velikom promenom, samo priča i brblja. Skačući s jedne teme na drugu ili jednostavno analizirajući nešto bez poante ili zaključka.

Za partnera odabirete osobu koja je optimistična, srećna i ima smisla za humor. Samo ne sme biti dosadna.

Sumnjičavi ste prema svemu što vam se uverljivo ne dokaže. Veoma vas zanimaju duhovna i okultna strana života. U vezama ste optimisti, tražite i prijateljstvo, zajedničke interese, koji vas intelektualno ispunjavaju. Jako volite i cenite samostalnost i slobodu u vezi. Mrzite sve što je povezano s ljubomorom.

Osetljive su vam ruke, prsti i ramena, zahtevaju negu i odmor. Ne smete preterivati u naprezanju. Urođena vam je sklonost ka reumatizmu i astmi koje uzrokuje psihička napetost i nervoza.

Poznate osobe s podznakom u Blizancima: Greta Garbo, Jules Verne, Richard Warner, Audrey Hepburn.

Rak u podznaku

Zbog emocionalne ranjivosti zaštitićete se tako tako što nećete da reagujete ili se pravite hladni. Trebalo bi da se prepustite osećajima i da ih izrazite. Poput rečnog ili morskog raka koji izlaze iz vode, istražujete okolinu, a zatim se vratite u vodu. Tako ustvari napravite dva koraka naprijed, a zatim obavezno jedan korak nazad. Vežete se za svoj osećaj bez obzira na to da li to radost ili tuga.

Obrazloženja drugih ljudi i njihova racionalizacija uzroka vam ne pomaže. Naprotiv, mogu vas okrenuti protiv njih. Stalno tražite idealnu majku koju ste na neki način izgubili ili niste nikada imali. (Ovo možete shvatiti u prenesenom smislu). Drugima igrate ulogu majke. Tražite partnera koji vam osigurava sigurnost, snagu i stabilnost. Raspoloženje menjate često.

Kada kontrolišete osećaje, tada pokazujete veliko razumevanje, pažljivost. Kada ne vladate osećajima, znate da budete veoma jadni. Skrivate se i delujete bezosećajno. Kada ste u negativnim raspoloženjima, patite od osećaja krivice i zavidite tuđoj sreći. Ako uspostavite kontrolu nad svojim navikama i imate samodisciplinu u zdravim navikama, lakše se nosite sa svojim emocijama. Stoga su osobe s podznakom u Raku oralni tipovi. A emocionalni problemi i osećaj nevoljenosti manifestuju im se kroz probleme probavnog trakta.

Dete

Prema detetu s ovim podznakom ne smete biti kritični niti vršiti pritisak. Svaku nepravdu ono pamti celog života. Često se zbog nedostatka majčine fizičke nežnosti osjeća odbačeno. Noću je aktivno, a danju nadoknađuje spavanje. U nekim slučajevima gornji deo tela nije u proporciji s ostatkom torza.

Ljubav

Za odrasle osobe rođene s podznakom u Raku, brak i partnerstvo predstavljaju sigurnost. Stoga se trudite da partneru budete zaštitnik (igrati ulogu mame ili oca). Trebalo bi da uz sebe imate osobu koja će vam pojačati osećaj sopstvene vrednosti.

Odanost i ljubav prema porodici i bližnjima je najizraženija vaša osobina. Tu ljubav i nežnost prenosite i na posao, zato je za vas posao koji zahteva brigu za druge. Vrlo ste lojalni poslodavcu.

Vodite brigu o zdravlju do prekomerne zabrinutosti. Lako obolevate od umišljenih bolesti.

Poznate osobe sa podznakom u Raku: Ava Gardner, Vincent van Gogh, Salvador Dali, L.N. Tolstoj, Franz Schubert.

Lav u podznaku

Rođeni s ovom podznakom traže ljubav, divljenje, aplauz i dojam. Želite da budete ”neko” i osećati se važnima. Ne volite prosečnost. Većina vas od malena očekuje da vas tretiraju kao kralja ili kraljicu. Morate da naučite da treba zaslužiti status i poštovanje. Ponekad se ne usuđujete da se dokazujete samo zbog straha od poraza ili promašaja. Imate puno ljubavi i topline za druge. Međutim, očekujete da za to dobijete nešto zauzvrat.

U fizičkom izgledu dominira vaše snažno i ponosno držanje i stav koji pleni šažnju. Kada ulazite u prostoriju, sigurno nećete ostati neprimećeni. Prvenstveno po energiji kojom zračite, po stilu, ukusu i kvalitetu odevanja. Kada nešto odlučite, gotovo vas je nemoguće zaustaviti ili sprečiti. Dramatičnost vam je izražena u svemu i nije uvek svesno istaknuta. Ako vas neko uvredi, moći će da vidi tamni oblak na vašem licu. Možda toj osobi nećete ništa reći, ali ćete sigurno nestati i u svojoj privatnosti lečiti ranjeno srce. Oporavićete se sami, na svoj način. Zatim ćete ignorisati postojanje osobe koja vas je povredila. Volite luksuz i udobnost za sebe, ali i za one s kojima živite i koje volite.

Dete

Dete s podznakom Lava je lider među decom. Treba mu davati komplimente i ohrabriti taj smisao za organizaciju i efikasnost. Samo tako će se razviti u pozitivnu osobu sposobnu za velike rezultate. U protivnom će na sebe privlačiti pažnju na sve načine, pa i one negativne. Smisao za dramatičnost dobra je osnova u zanimanjima koja imaju potvrdu publike. Idealni su: gluma, sport, pisanje, direktorske pozicije.

Ljubav

Odrasla osoba s podznakom u Lavu u braku i u partnerstvu traži puno slobode. Partner mora biti neko avangardan, spontan i human. Međutim, pre svega, mora da  bude osoba kojom ćete se ponositi.

Uverenost da sve znate i možete najbolje, bi trebalo da naučite da savladate. Osnovna motivacija za posao vam je uspjeh i postizanje visokog životnog standarda. Baš kao i dokazivanje partneru. To je izvanredan podsticaj, ali ne date li oduška svojoj kreativnosti, nećete dugo biti srećni.

Tragate za idealnim partnerom i to mora da bude jaka osoba s sopstvenom individualnošću. Mora da ima talente drugačije od vaših da ne bi došlo do zasićenja u vezi. Ponosni ste na partnerov uspeh.

Skloni ste problemima s leđima, pogotovo kod napetosti i unutrašnje nesigurnosti. Stoga vam se u slučaju neobjašnjivih bolova u leđima preporučuje savetovanje s psihologom.

Poznate osobe sa podznakom u Lavu: Marilyn Monroe, Tom Jones, Muhamed Ali, Ernest Hemingway.

Devica u podznaku

Osobe koje imaju podznak u Devici su svesne da pre svega žele da budu korisne, produktivne. Doduše, morate da znate da eliminišete sve ono što je za vas loše. Sve što na vas deluje negativno i crpi energiju. Blizina negativnih ljudi i emocija delovat će poput loše hrane na vašu psihu i telo. Uglavnom ste prema ljudima saosećajni i prihvatate ih takve kakvi jesu. Čak se za njih žrtvujete.

Telo vam je vitko i savitljivo i do kraja života ćete izgledati mlađi nego što jeste. Intelekt vam je praktičan i istraživački. Majstori ste za detalje i objektivne analize. Volite red oko sebe, da pišete liste prioriteta. Volite da imate sve što vam treba pri ruci, sortirati mailove i poštu. Volite kataloge, periodično čišćenje garderobe. Sasvim sigurno ste kao dete mogli da uživate u nekoj sitnici dugo vremena i stvarate svoj pogled na svet kroz neki detalj. Vidite makrokosmos kroz mikrokosmos. Lako i brzo shvatite bit bilo kojeg problema. Trebalo bi da se pazite perfekcionizma, prevelikog fokusiranja na detalje i opsednutosti analizama i kritikovanjem.

Dete

Ako je vaše dete rođeno s podznakom u Devici, dozvolite mu da svoje ideje slobodno izražava. Dozvolite mu da jasno komunicira i kaže ono što misli. Razgovarajte s detetom i uvažavajte njegove misli, ideje, primedbe. Na taj način će stvarati sliku sveta i razviti veliku moć razuma i intelekta. U protivnom će se dete razviti u nesigurnu, sumnjičavu i kritičnu osobu s negativnim stavom o ljudima oko sebe.

Ljubav

Partner vam mora pružati zadovoljstvo komunikacije. Iako može imati sasvim drugačiji pogled na život. Odabrani partner je idealan i tada to traje do kraja života. Ili je pak pogrešna osoba od koje puno očekuje, a koja ne ispuni očekivanja. U slučaju razočarenja jako se teško oporavljate jer gubite poverenje u vlastitu procenu.

Analitičnost i komunikativnost su odličan spoj mogućnosti koje bi trebalo pravilno iskoristiti. Samokritični ste i u tome preterujete. Samopoverenje bi trebalo da gradite ceo život. Potrebno vam je više samohvale!

Pozitivan uticaj roditelja u detinjstvu je velika pomoć. Nežni ste i puni ljubavi prema partneru. Izbegavajte svađe i sukobe. Kod nervoza imate poteškoća s crevima i glavobolje.

Poznate osobe sa podznakom u Devici: Howard Huges, Aristotle Onassis, W.A. Mozart, Coco Chanel, Sophia Loren.

Vaga u podznaku

Ako je vaš podznak u Vagi, tada pokušavate da odmerite svaku situaciju i svaku akciju. Nastojite da je učinite objektivnom i pravednom. Uzeti u obzir šta drugi misle. Najradije biste da drugi odluče umesto vas. Puno puta ste odabrali ono što ste mislili da je istinito i pravedno. Međutim, da li je sve uvek ispalo lepo kako ste želeli? Morate da učite i naučite da odaberete, odlučite se i da za svoje odluke snosite posledice. Uvijek ste u unutrašnjem sukobu između ”srca” i ”mozga”, intuicije i logike. Onoga što vi želite i onoga što drugi žele. Kao da ste ceo život u potrazi za idealnim: partnerom, životom, odnosima.

Sklonosti se kreću od umetnosti do apstraktne politike ili matematike (geometrije/simetrije). Istovremeno ste kritični kada nešto ne ispadne kako ste zamišljali i očekivali. Kada je neko prema vama zahtevan, naporan i nepravedan, trgnućete se i zahtevati da vas tretira pravedno. U fizičkom izgledu nastojite da postignete sklad i njegovanost. Uvek ste ukusno odeveni. Treba vam društvo, ali pre svega osoba koju volite i s kojom delite sve. Niste rođeni za samca. Retko kada ćete prekinuti vezu ili brak pre nego što nađete nekog drugog.

Dete

Dete s podznakom u Vagi se oseća sigurno samo ako je tiho, dobro i savršeno. Ima potrebu da balansira između članova porodice i održava mir, razvijajući tako sopstenu diplomatičnost. Oseća se krivim kada odnosi između članova porodice nisu dobri. Zato kasnije u životu traži najlakši put izlaza iz problema i neugodne situacije, koristeći pritom šarm i lepotu. Važno je kakvi su bili odnosi između roditelja.

Lubav

Podznak Vage privlači partnere energične, seksi, inovativne i agresivne. Problem nastaje ako su preagresivni i tada to usmeravaju prema vama.

Težite za stabilnom i skladnom (idealnom) vezom pa se događa da u tom traganju menjate partnere. Sa svakim od njih započinjete vezu punu nade i obećanja. Međutim, veze završavate razočarenjem. Zaljubljivost proizlazi iz vaše seksualne potrebe, ali i iz sklonosti ka telesnoj lepoti i užicima.

Svoje greške radije ignorišete nego što ih priznajete. Potrebna vam je iskrena kritika prijatelja i samoanaliza.

Prijatni ste i šarmantni u ophođenju, produhovljeni ste i često religiozni (zavisno od Neptunovog uticaja). Skloni ste upalama i infekcijama bubrega i mokraćnih puteva.

Poznate osobe s podznakom u Vagi: Winston Churchil, Frank Sinatra, Elizabeth Taylor, J.F. Kennedy, Isaac Newton, fizičar, Alain Delon.

Škorpija u podznaku

Intenzivna ste osoba koja zrači i utiče na ljude oko sebe i koja se uvek iznova digne. Poput ptice Feniksa, iz pepela. Ako imate podznak u Škorpiji, ljudi govore da imate ”rendgenski” pogled te da im je teško gledati u vaše oči. Svaku osobu ili problem odmah ”dijagnostikujete” i uvek sledite tu prvu ”dijagnozu” tj. predosećaj. Drugu osobu odmah prihvatite ili je nikada ne prihvatite.

Drugi vas najčešće neopravdano procene kao zločestu, preseksualnu i osvetoljubivu osobu. Iako, morate da priznate da povremeno imate tih destruktivnih tendencija. Kao što volite da se sukobite sa zlom, tamnom stranom života, tako vam se preporučuje da se suočavate s sopstvenom tamnom stranom. I da se borite protiv nje na svesnoj razini. Strast, ljutnju i bes možete iskazati kroz umetnost, sport i posao kojim se bavite. Radićete to vrhunski i moćno.

Dete

Ako je vaše dete rođeno s podznakom u Škorpiji, znajte da se oseća kao centar porodice i sveta. Taj dečji ego treba usmeravati da bi postao zdrav ego u odrasloj dobi. Kako? Nahranite ga kada je gladno tako da dobije osećaj da će uvek u životu imati hranu. Dajte mu ljubav, toplinu i razumevanje. Presvucite ga i okupajte čim oseti tu potrebu. Ako mu u detinjstvu nešto uskraćujete, tada će kao odrasla osoba manipulisati, lagati i sukobljavati se. Osnovni moto biće ”želim ono što želim i kada to želim, dobiti ću to po svaku cenu”. Odrastanje u dobrim porodičnim odnosima stvoriće smirenu odraslu osobu, snažne volje, emocija i magnetizma. Osobu koja privlačiti pozitivne ljude u svoj život. Biti efikasna i uspešna u poslu i životu.

Ljubav

Partner mora da bude prijatnog izgleda, šarmantan, socijalno prihvatljiv, osećajan i miroljubiv. Mora biti neko ko će smiriti povremene bure u odnosu. Dinamični podznak Škorpije će se oženiti samo i isključivo iz ljubavi. Često je partner umetnički talentovan.

Povećana vam je odlučnost i preispitivanje svega. Velike osobne su mogućnost koja često dovede do tendencije prevelikog dominiranja nad drugima. Gotovo do despotskog ponašanja. Sposobni ste za pravu i duboku samoanalizu. U vezama pokazujete osećaje prema partneru na lep, nežan i intiman način. Ekonomska sigurnost vam je jako važna. Ljubomorna ste osoba i ne znate to sakriti. Psihički problemi najčešće vam uzrokuju seksualne.

Poznate osobe sa podznakom u Škorpiji: Freud, Staljin, Castro, Charlie Chaplin, Clint Eastwood, Elvis Presley.

Strelac u podznaku

Uvek stremite novom, neistraženom, visoko gore, tamo gde treba putovati (fizički ili virtualno) i inspirisati druge. To su motivacije za sve kojima je podznak u Strelcu. Više volite kada nečega ima previše, bolje nego premalo. Često se, poput Ikara, neoprezno zaletite preblizu Sunca koje vam otopi krila i zatim padnete na zemlju. U vama je nemir. Osmeh je često širok preko celog lica, čelo je visoko, a lice izduženo. Volite sportsku ili kežual eleganciju s primesom ekstravagancije. Poznat je vaš humor, filozofski način razmišljanja i ljubav prema prirodi i ljudima, veliki entuzijazam i prilagodljivost.

Optimizam i humor prikrivaju vašu tugu ili zabrinutost koju ne želite da pokažete. Sve gledate sa zabavne strane da biste se lakše nosili s problemima. To vam pomaže da preživite i večno budete mladi uprkos životnoj dobi. Volite da obećate i više nego možete da ispunite, pa nekad ispadnete nemarni. Glava vam je stalno ”u oblacima” pa morate svesnije da držite noge na zemlji nego što to činite. Volite prirodu i prirodni poredak što neke od vas odvede do prave religije.

Dete

Dete s podznakom u Strelcu nemojte sputavati u njegovoj iskrenosti i otvorenosti. Nemojte mu ograničavati slobodu. Dozvolite mu da misli svojom glavom i stalno mu dajte izazove, da istražuje, da uči. Budite uporni da završava započete poslove i zadatke pre nego što pređe na nešto novo. Često će ga povući za sobom slabiji karakteri jer su mu zanimljivi. Zanimljiv je onaj ko je nedostižan. Zato mu dajte značaj tako da kažete kako može da  radi ono što želi, Ali treba da zna da može da se razočara. Podstaknite ga da uči humane nauke. Da stalno širi svoje horizonte. Da putujući posmatra ljude i kulturu.

Ljubav

Partner mora da bude intelektualno i mentalno zanimljiva osoba. Osoba s kojom ćete razmenjivati ideje i znanja. Imati dobru komunikaciju. Sve dok je izazova u partnerstvu, ono traje. U protivnom se okrećete novom partneru.

Ljubitelji ste izazova, optimisti s pozitivnim odnosom prema životu. Uz malo podrške možete puno postići. Skloni ste da realno sagledate greške i da radite na njima.

Odgovore na pitanja i dileme želite da saznate odmah jer vam nedostaje strpljenja i pedantnosti. Jedinstvenog ste intelektualnog kapaciteta. U vezama tražite iskreno prijateljstvo i intelektualne izazove. Potrebna vam je intelektualna sloboda da biste napredovali i da se ne biste osećali beskorisno i nervozno.

Skloni ste prečestim promjenama životnog stila i sredine.

Poznate osobe sa podznakom u Strelcu: Brigitte Bardot, Ingrid Bergman, Jimi Hendrix, Friedrich Nietzsche.

Jarac u podznaku

Ljudi s podznakom u Jarcu znaju svoju spoljnu i svoju unutrašnju stranu karaktera. Prema okolini najčešće ste kritični, hladni i represivni, a iznutra skrivate senzualnost. Stoga gradite strukturu života, postavljate ograde, disciplinu i kontrolu ponašanja. Umesto haosa vi kreirate red, organizujete sve praktične aspekte života da biste osetili zadovoljstvo i ispunjenost.

Osećaje pokazujete samo prema vama bliskim ljudima. Jedan ste od najodgovornijih podznaka koji pokazuje stabilnost, upornost i praktičnost. Drugima izgledate ozbiljniji i stariji nego što jeste. Već ste kao dete pokazivali zrelost. To je fasada kojom se štitite, dok potajno čeznete da srušite tu ogradu. Očajnički želite da budete potrebni, a mazohizam nadjačava želju da otpustite kočnice. Nesigurnost ima korene u prenatalnoj dobi. Potom u ranom detinjstvu ako ste se osećali neželjeno od jednog ili oba roditelja. Vaše navike formirane su vrlo rano pošto ste se rodili i ostaju ukorenjene u vama. Porođaj je sigurno bio dug i naporan (niste hteli da se odvojite od sigurnosti maternice i doći u neizvesnost sveta). To svojevrsno odbijanje i odlaganje dolaska na svet govori da se kroz život teško nosite s promenama.

Stalno imate osećaj nesigurnosti i ne verujete nikome osim sebi. Zato je telo gotovo uvek u grču, vilice stisnute, a takav je i stav prema životu i promeni koja je nužna. Težite perfekciji i važnosti da biste bili cenjeni i voljeni. U detinjstvu nije bilo govora o luksuzu. Osećate krivicu za sve loše što se događa u životu vas i vaših bližnjih. Nikada ne dajete znakove da se bližite trenutku promene. Ne volite da se savetujete s drugima pri donošenju zaključaka ili odluka.

Dete

Detetu sa podznakom u Jarcu uvek pokazujte da ga volite i želite. Podstaknite njegov smisao za humor, bolje rečeno satiru.

Ljubav

Podznak Jarca bira partnera koji pruža materijalnu i emotivnu sigurnost. Međutim, osećaji u vezi braka mogu biti vrlo promenljivi. Nedostatak čvrstog samopoverenja je osnovni uzrok vaše neravnoteže. Na nekim područjima života imate ga previše (najčešće u poslu). Na drugom vam, pak, potpuno nedostaje (u emocionalnim odnosima). Radi se o slabijoj mogućnosti procene vlastitih kvaliteta. Bilo bi dobro čuti mišljenje (pogotovu pohvale) dobronamernih osoba i prijatelja.

U vezama, za koje vam je potrebno nešto više vremena, pokazujete se kao vrlo nežni i pažljivi prema partneru. Ali se isto tako previše brinete i uzrujavate zbog partnera.

Potrebno vas je usmeriti na opuštanje, telesne aktivnosti i hobije. Tako biste izbegavali nervozu koja vam izaziva probleme sa želucem. Muzika je za vas najbolje sredstvo opuštanja.

Poznate osobe sa podznakom u Jarcu: Dustin Hoffman, Sean Connery, Al Capone, Leonardo da Vinci, Hugh Hefner, kraljica Elizabeta.

Vodolija u podznaku

Ako je vaš podznak u Vodoliji, posedujete objektivnost i širinu pogleda. Iako ste jaka individua, uvek nastojite da radite nešto što će i drugima doneti dobro. Svejedno će vas smatrati ekscentrikom, uglavnom ispred svog vremena. Kada svoju neobičnu energiju dobro usmerite, možete biti genijalni i jedinstveni. Volite da rizikujete ili bolje rečeno, da se usudite.

Potreba za promenama unosi različite promene i uzbuđenja u vaš život. Morate imati slobodu da radite šta mislite i ništa ne sme biti statično. Vaše rađanje bilo je popraćeno neizvesnošću. Moguće je da ste rođeni prerano ili ste bili krivo okrenuti. Tada bebe osete opasnost i kasnije u životu uvek moraju imati spremnu priliku za beg iz opasnosti. Kada promenite posao, menjate i celokupan način života, način odevanja, porodičnu situaciju. Za vreme promene je nužna drastična inicijativa da bi se potpuno raskinulo sa starim navikama i uslovima.

U mnogim situacijama osobe poput vas bore se za ljudska prava. Bore se za slobodu izražavanja, za jednake uslove svima, bez obzira na različitost bilo koje vrste. Bunite se protiv stagnacije bilo koje vrste. Volite da koristite novu tehnologiju, istražujete nove metode, neobične teme poput alternativne medicine, astrologije, psihologije i sl. Vaš nervni sistem je drugačiji. Osetljivi ste i reagujete na energije iz atmosfere. Morate da naučite kako da se nosite s tim specifičnim ”elektricitetom”. Kada osetite signale nervoze, morate da nađete način da to izbacite kroz neku reakciju. Plač, pevanje, inventivno i kreativno trošenje energije, ono što će proizvesti nešto originalno.

Dete

Ako vaše dete ima podznak u Vodoliji, toliko je aktivno da morate sve vreme da ga smirujete. Morate mu dozvoljavati malo ekscentričnog ponašanja. U protivnom će patiti od alergija, problema s kožom, nervoze ili astme. Trebalo bi mu podsticati kreativnost i pustiti ga da uči u svom taktu i brzini. Dozvoliti mu rad na računaru, bavljenje muzikom.

Ljubav

Kakvi ste vi tj. vaš ego, takav vam je partner potreban. Ako ste sigurni u sebe, privući ćete takvog partnera. U suprotnom ćete privući osobu koja će dominirati vama.

Vrlo ste samostalni i distancirani od drugih, ponekada izolovani. Prilično ste svojeglavi. U vezama ostajete nezavisni. Idealan partner vam je osoba koja voli (ili pristaje) da bude u drugom planu, kao podrška. Ali, koja je takođe talentovana da biste se mogli da se ponositi njime. Nedostaje vam taktičnosti i diplomatije.

Skloni ste hipohondriji ili pak ignorisanju bolesti. Cirkulacija i srce znaju da vam izazivaju probleme. Pomaže vam redovno kretanje. Volite da sledite trendove u očuvanju zdravlja.

Poznate osobe s podznakom u Vodoliji: Abraham Lincoln, James Stewart, Emmanuel Kant, Carl Gustav Jung.

Ribe u podznaku

Ako ste u podznaku Riba, život posmatrate kroz ružičaste naočare. Vidite ono najbolje u svakoj situaciji. Možete postati naivni jer vaša vizija sveta nema veze sa stvarnošću. Suočiti se i doneti sopstvene odluke, to nikako nije vaš način ni stil. Oči su vam sanjarske. Očekujete da su ljudi savršeni. Imate vizionarske kvalitete i sposobnosti. U osećajnim reakcijama ste u ekstremnim rasponima, od zanosa do očaja. Volite filmove, poeziju, fotografiju. Volite i neke opijate (alkohol, droga, lekovi za smirenje). Volite lepe priče koje hrane vaše iluzije.

Ne želite da gledate ružnu stranu života niti tragedije. Okružujete se ljudima koji se slažu s vašim pogledima na svet i koji će vas obožavati. Kolege na poslu takođe bi trebalo da ispune vaša očekivanja. U protivnom ste skloni pasti u očaj. Utopija vam je bliska filozofija. Volite biti uvek u pravu. Tako štitite svoj koncept istine i sveta.

Dete

Ako je vaše dete rođeno s podznakom u Ribama, vidite ga kao savršenog malog nevinog anđela. Učite ga da se suočava s problemima, a ne da ih izbegava. Dobro je proveravati priče koje vam priča o drugoj deci i o događajima iz škole. Naučite ga da govori činjenice i istinu bez obzira kakva bila. U tom slučaju ne smete kazniti dete kada prizna grešku. Posebnu pažnju obratite na edukaciju o štetnosti droge, alkohola, cigareta i neistine. Podstaknite ga da se bavi kreativnim interesima: piše, slika, peva, pleše i bavi se sportom.

Ljubav

Odgovara vam partner koji može ostvarivati vaše snove u praksi i brinuti se o detaljima, rešavati vaše probleme. Ako partner zadovolji vaša očekivanja i deli zajedničke interese, brak i partnerstvo biće srećni i dugo će trajati.

Prednost vam je tiho i nenametljivo delovanje iz drugog plana. Ne preporučuje vam se preuzimanje vodećih pozicija na poslu. Skloni ste idealizpvanju i povođenju za idealom neke osobe. Iako, u sebi imate puno vrednih osobina koje bi vam spoznajom vlastitih vrednosti popravile samopoverenje. A ono je toliko važno za vas.

U vezama ste prekritični prema partneru, što dovodi do loših odnosa i zatim do raskida. Skloni ste hipohondriji.

Poznate osobe s podznakom u Ribama: Alfred Hitchcock, Johannes Brahms, Robert Redford.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading