OD 11. SEPTEMBRA: Venera u Škorpiji: STRAST koja se pleše. Evo šta nas čeka...

Autor:

Lifestyle

06.09.2021

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se Venera nađe u Škorpiji, sva osrednjost pada u vodu. Na scenu stupaju najdublje emocije, najveće strasti, ali i najveći ljubavni strahovi. Ovog puta će muški princip planeta Mars boraviti u Vagi, a ova kombinacija može izroditi nešto dobro. Možda je baš na ovakve tranzite nastao čuveni strastveni ples - tango.

 

Republika

Foto: pixabay.com

Uskoro nas čeka buran astrološki period

Škorpija je najintenzivniji, najmagnetičniji i najfatalniji znak Zodijaka. Svaka planeta koja se nađe u njoj poprimi te osobine.

Trenutno je na nebu Venera još u Vagi, pa vam je možda neshvatljivo ono što najavljujemo. Ali za nekoliko dana, kad kraljica ljubavi i lepote napusti svoje sedište i uđe u Škorpiju, osetićete promenu. Da, osetićete je iznutra, kao da se duboko nešto u vama promenilo, otvorilo, produbilo. Škorpija je vodeni znak, a to je emocija. Zato pominjemo da ćete to osetiti, a ne primetiti ili shvatiti.

Sve ili ništa

Do sada se u odnosima težilo nekoj harmoniji, razumevanju i, zbog jake Device, racionalnom ponašanju kada su odnosi u pitanju. Možda smo zbog nekih koristi seli i popili piće s mnogim ljudima s kojima to inače ne radimo jer, zaboga, možda nam baš taj neko zatreba nekada. Možda i nismo imali ove porive, ali smo se videli s osobama s kojima nemamo pravu bliskost, već razgovor teče umerenim tonom, svi se trude da teme budu odmerene i ispravne. Pokušavamo da razumemo druge, da se uskladimo.

A onda odjednom vidimo sebe kako gubimo vreme i energiju na sasvim nebitne ljude, nebitne teme. Proradila je Venera u Škorpiji i više ne obraćamo pažnju na to šta nam neko govori, već mu posmatramo govor tela, pokret usana... ako je slika zadovoljavajuća, vrlo lako sagovornika vidimo kako otvara usta u žaru elokvencije, a mi tu osobu već svlačimo u mislima, dodirujemo, tonemo s njom u dubine ljubavničkog zanosa. Postajemo hrabri i spremni na sve da bi je osvojili. Odjednom smo sposobni i da prevarimo, sakrijemo, prisvojimo, čak i ono što je tuđe. Savest sada radi na rezervi ili je uopšte nema. Jer sve što je u Škorpiji podleže nekoj drugoj vrsti morala, pa na ovaj građanski slobodno zaboravite. Jer kad Venera u Škorpiji voli, ona neće ustuknuti ni pred kim ni pred čim.

 

 

Neće se ni zadovoljiti flertom niti umerenošću. Dok ne dobije apsolutno sve, neće odustati, a ako proceni da niste sposobni da se bez zadrške prepustite, radije će izabrati da s vama nema više ništa.

Zamena mesta

Ono što predstavlja veoma zanimljiv razvoj situacije jeste činjenica da će samo pet dana nakon Venerinog ulaska u Škorpiju i Mars promeniti znak i ući u diplomatsku i suzdržanu Vagu. Ovo je zapravo zamena mesta jer je Veneri, kao ženskom principu, mesto u Vagi, dok je Marsu, kao muškom principu, mnogo bolje kada je u Škorpiji. I tako zamenjenih uloga ove dve planete plešu svoj kosmički ples. Snaga se suzdržava (Mars), dok se putenost produbljuje.

Tango, ples života i smrti

Kako je sve što se u Škorpiji nađe pitanje života i smrti, tako ćemo u narednim danima i sami pomalo biti fatalniji, posesivniji, intenzivniji. Ženski princip sada ima snagu, dok muški princip želi da bude otmen, pa mu možda malo i nedostaje sirove hrabrosti.

Zajednički imenitelj je svakako pokret, u besprekornom sinhronitetu, uvek na ivici, uvek strastveno, nikad prosečno. Kao što život i smrt plešu tako blizu, a tako daleko. Tako različiti, a toliko slični.

Dominacija žena

Sada je ženska energija malo jača od muške, pa će se vrlo često dešavati da baš žene budu te koje će inicirati susret, flert. Za Škorpije važi pravilo da su najbolji ljubavnici, pa ćemo i mi, dok traje ovaj tranzit, imati priliku da postanemo bolji u krevetu i prestanemo da budemo toliki čistunci. Veze koje započinju sada imaće vrlo strastven karakter, emocije će biti jake i fatalne, a u lošem smislu možemo postati sumnjičavi, posesivni ili ljubomorni. U praktičnom smislu ovo je vreme kada se možemo lakše regenerisati ili raditi na potomstvu.

 

 

Prvobitni greh

Ljudi koji imaju Veneru u Škorpiji u svojim natalnim kartama su pasionirani ljubavnici, vrlo su harizmatični i nedokučivi. Seks kod njih igra vrlo važnu ulogu, a spremi su da odu toliko daleko u ljubavnim igrama da se neko može i uplašiti. Kad vole, vole svim srcem i telom, vrlo su odani, ali će to i od partnera očekivati. U lošim aspektima ovo može otići i u devijaciju koja se ogleda u bolesnoj posesivnosti i ljubomori.

U svom arhetipu Venera u Škorpiji bi mogla da bude i asocijacija na prvobitni greh u vrtu Edenskome, kada je Adam protiv volje božje kušao jabuku, plod sa drveta znanja, a u svemu tome mu je pomogla lukava zmija, koja se u astrologiji označava upravo Škorpijom.

Verovatno su zbog toga u našoj kolektivnoj psihi seks i smrt usko povezani. Francuzi čak za orgazam imaju zanimljiv izraz "mala smrt", a upravo iz tog čina nastaje novi život i ciklus se nastavlja.

Kroz znak i podznak

Ovan

Vaš seksualni život ima šansu da procveta. Imaćete jake emocije i još jaču telesnu reakciju. Dobro je za oporavke, transformaciju i regeneraciju. Moguć dobitak od nasledstva, partnera ili nekog sudskog spora.

Bik

Odlično je vreme da saopštite nekome koliko ga zaista volite i koliko maštate o njemu. Dobro je i za potpisivanje ugovora i socijalizaciju. Parovi mogu da poprave odnos.

Blizanci

Vama će Venera u Škorpiji doneti, pre svega, bolje zdravlje i nove životne navike. Imaćete sreće i na poslu, a moguće je i da se zaljubite u nekog poslovnog saradnika.

Rak

Ovo je idealno vreme za ljubav, flert i zabavu. Bićete kreativni i puni života. Mladi Rakovi će se možda prvi put ozbiljno zaljubljivati, dok će se roditelji Rakovi ponositi svojom decom. Pojačana je plodnost. Odlično za umetnike.

 

 

Lav

Vi ćete se truditi da nađete mir i spokoj u svoja četiri zida. Neki Lavovi će se baviti ulepšavanjem doma, dok će neki imati priliku da ugoste nekoga. Ovo je dobra pozicija za rešavanje svih porodičnih problema.

Devica

Vi se sada otvarate ka drugima i mnogo lakše ulazite u konverzaciju. Ljubavne poruke će se intenzivirati, pa nije isključeno da ćete uraditi nešto da biste obnovili svoje tehnološke gedžete. Neke Device će kupovati kompjutere, automobile, a neke će početi i da putuju više.

Vaga

Ovo je period kada biste mogli da otkrijete u sebi neke nove talente. Dobro je za finansije, pa možete očekivati povišicu ili dobitak. Napredovanje na poslu je vrlo moguće, ali i ljubav s nekim koga poznajete preko posla.

Škorpija

Venera sada plovi vašim sazvežđem, a to je uvek period kada vi prosto blistate. Prolepšaćete se i podmladiti, ali ćete istovremeno i postati vrlo privlačni suprotnom polu.

Strelac

U vašem polju tajni se sada nešto ozbiljno zahuktava. Moguće je da neke potisnute emocije izbiju na površinu. Skloni ste tajnim ljubavima, ali i osami. Prijaće vam šetnja pored reke.

Jarac

Vaše polje prijateljstva se sada vidno popravlja. Neki Jarčevi će imati priliku da upoznaju nekog novog i inspirativnog, dok će drugi skupiti hrabrost da priznaju ljubav nekome koga znaju iz prijateljskog kruga. Dobro je za pravljenje novih planova.

Vodolija

Vi sada imate šansu da na polju karijere napredujete značajno. Neko će dobiti povišicu, dok će druge Vodolije imati priliku da dobiju bolje radno mesto. Moguća je i ljubav s osobom koju znate upravo preko poslovnih aktivnosti.

Ribe

Talas optimizma i vedrine je ono što vam je trebalo. Mnoge Ribe će imati priliku da nekuda otputuju, neke će početi saradnju s inostranim partnerima, a neke će prosto otići na zasluženi odmor i tako napuniti baterije. Odlično je vreme i za rad na sebi u smislu edukacije i školovanja.

 

 

DATUMI

17. septembar
Venera u kvadratu sa Saturnom

Teške emocije, dužnost. Mogući povratak neke bivše ljubavi. Zabranjene ljubavi ili otežane okolnosti

23. septembar
Venera opozicija Uran

Iznenadne okolnosti. Želja sa slobodom u ljubavi. Prenagljene emocije.

29. septembar

Venera trigon Neptun i kvadrat Jupiter

Izuzetno jake emocije, zanesenost, sklonost ka porocima i trošenju. Dobro za umetnost

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading