STRAVIČNO VRŠNJAČKO NASILJE U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Dečak pretukao druga, pa ga davio

Autor: Srbijadanas, Republika

Hronika

07.09.2018

07:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U osnovnoj školi "Heroj Radmila Šišković" u Smederevskoj Palanci u utorak, samo dan nakon što je počela nova školska godina dogodilo se stvarvično vršnjačko nasilje u kom je povrede zadobio učenik trećeg razreda te škole.

RepublikaFoto: pixabay.com

- Moj sin je zadobio povrede za vreme malog odmora, posle prvog časa. Učiteljica je otišla do kancelarije na 5 minuta, a deca je trebalo sledeći čas imaju engleski sa drugom nastavnicom. Moje dete je sedelo na svom mestu, a dečak iz odeljenja mu je prišao i uzeo flašicu. On je potrčao da je uzme nazad i rekao tom detetu da mu vrati. U tom trenutku je došlo do nasilja - kaže Ana O., majka dečaka koji ide treći razred, prenosi Srbijadanas

Majka tvrdi da je dečak koji je napao njegovog sina već pokazivao znake nasilja.

- Tada ga je taj drugi dečak udario i bacio na pod i počeo da ga davi. Sreća je što su dva drugara videla šta se dešava i razdvojila ih nekako. Da nije bilo tako ko zna kako bi se sve završilo. Ovo nije prvi put da je on napadnut od strane drugova.

- Sada je počeo da se povlači u sebe i da ćuti o onome što mu se dešava. Kada sam ga pitala zašto mi ne priča, rekao mi je da se plaći jer je ako kaže opet će dobiti batine - opisuje majka šta se dogodilo i dodaje da su dečaka morali da odvedu kod doktora:

- Išli smo kod lekara, jer je detetu bilo jako loše. Od stresa mu je šećer bio 8,5. Sin mi je istraumiran i juče je morao i kod psihologa da ide, jer od tolikih maltretiranja on se povlači u sebe i nekada neće da kaže šta je pretrpeo u školi. Morao je da odradi komplet laboratoriju kako bi videli da li je sve u redu.

- Ovo nije prvi put da mi dete ovako prolazi i nije prvi put da se žalim direktoru i nadležnima u školi, ali se nadam da će biti poslednji. Nadam se da će sada neko nešto preduzeti - zaključuje majka.

- Postupak je u toku, sve što je predviđeno protokolom o postupanju u ustanovi se primenjuje. Pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak. Obavešteno je Ministarstvo prosvete i ostale institucije - rekao je direktor škole Miroslav Mihajlović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading