SAHRANJENA ISKASAPLJENA MAJKA IZ KOSJERIĆA: Grobljem odjekivali jecaji i strašne reči njenih sinova!

Autor: Republika

Hronika

09.05.2018

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jelena Grbić (38) iz Kosjerića, koju je nevenčani muž Ivan Radovanović (34) zaklao naočigled tri sina, sahranjena je juče na lokalnom groblju u ovoj varošici.

Foto: facebook.com/printscreen
Ivan Radovanović i ubijena Jelena Grbić

Tik uz sanduk stajali su Dejan (17) i Darko (13), koji su jecajući dozivali svoju majku: Idemo odavde, mamice, nije ovo mesto za tebe!

Njihov trogodišnji brat David nije bio na sahrani, već je ostao kod strica.

Jelenu Grbić su do grobnog mesta ispratili sinovi, rođaci i komšije. 

Sinovi Dejan i Darko nisu se odvajali od sanduka svoje majke.

- Sudbino, kako bez majke da ostanemo? Hajde, mama, ustani, pođi s nama kući - plakali su sinovi nad Jeleninim sandukom, dok ih je grlio stric Milan.

Sanduk sa Jeleninim telom bio je prekriven belim plaštom, na kojem je bila slika ubijene žene. Sveštenik Rade Trajković tešio je Jelenine sinove, dok su se gušili u suzama.

- Vaša majka stradala je od ruke zločinca koji nema ljudskosti, ni dobrote. Ona danas odlazi i ostavlja vas da je večno oplakujete - pričao je sveštenik, dok su se jecaji okupljenih uzdizali ka nebu nad Kosjerićem.

Deca su ostavljena stricu Milanu, kojem je sveštenik Rade poručio da je u obavezi da im zameni majku i oca, koji je preminuo pre nekoliko godina.

- Imaš težak zadatak, da ovoj deci odmeniš oca i majku, da im olakšaš bol i da im pomogneš da budu dobri ljudi. U tome treba da ti pomogne supruga - savetovao je sveštenik strica.

Ivan Radovanović, koji je uhapšen 15 sati posle zločina, biće saslušan u toku dana.

Ubica se satima skrivao u obližnjoj šupi odakle je posmatrao uviđaj i slušao razgovor policajaca. Pronađen je kada je vlasnik šupe posumnjao da se krije unutra, jer su vrata bila zatvorena.

- Policajci su razvalili vrata i pronašli ga na tavanu. Nije se opirao prilikom hapšenja. U rukama je držao okrvavljen nož kojim je zaklao nesrećnu Jelenu - kaže za Alo komšija koji je prisustvovao hapšenju,

On dodaje da je Jelena redovno dobijala batine od Ivana i da ga je zbog toga nekoliko puta prijavljivala.

- Često smo je viđali sa modricama po licu i rukama. On je bio u zatvoru jer je pretukao Jelenu. Trebalo je opet da robija zbog nasilja u porodici, bio je osuđen na godinu dana. Nažalost, zločin je počinio pre nego što je otišao iza rešetaka - pričao je na groblju Jelenin komšija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading