ŽICA POD NAPONOM, TVRĐAVA I VUK U DVORIŠTU! Bojanov život bez poroka pod velom misterije kriminalnog podzemlja devedesetih

Autor:

Hronika

23.06.2024

01:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bojan Petrović je bio kontroverzna figura beogradskog podzemlja

ŽICA POD NAPONOM, TVRĐAVA I VUK U DVORIŠTU! Bojanov život bez poroka pod velom misterije kriminalnog podzemlja devedesetih

Foto: Printskrin: Youtube

Bojan Petrović ubijen je 28. februara 1998. godine rafalima iz automatskih pušaka dvojice napadača dok je u svom "jaguaru" čekao na semaforu u centru Beograda da se upali zeleno svetlo. Ova likvidacija je odjeknula kao mogući čin osvete za nestanak i likvidaciju Voje Amerikanca, iako to nikada nije zvanično potvrđeno.

Petrović je bio spominjan kao direktno odgovoran za smrt Zorana Dimitrova Žuće, koga je navodno pozvao na sastanak sa prijateljima iz Crne Gore. Žuća je ubijen iste večeri, a svedoka nije bilo.

Za razliku od većine "žestokih momaka", Bojan Petrović je odrastao u finansijski obezbeđenoj porodici, zahvaljujući ocu Vlasti Petroviću, zvanom Savezni, koji je živeo u Švedskoj i radio za službu. Vlasta je poznavao mnoge kriminalce, pa i poznate ličnosti, kao što je npr. Arkan, koji je kasnije postao deo službe nakon niza hapšenja i bekstava iz zatvora.

Foto: Printskrin: Youtube

Bojan Petrović

Bojan nije radio za službu, već ga je privukao adrenalin života na asfaltu i druženje sa žestokim momcima. Njegov otac, iako iz senke, pomagao mu je. Bojanovo detinjstvo bilo je bezbrižno i sređeno, za razliku od mnogih drugih iz podzemlja. Međutim, svet kriminala mu je bio zanimljiv zbog očevih veza.

Život bez poroka, ali u opasnosti

Za razliku od drugih kriminalaca, Bojan nije imao poroka. Novac je ulagao u obezbeđenje i raskošnu kuću, koja je bila trn u oku mnogima.

 

 

Kuća se nalazila u slepoj ulici, okružena kamerama i ogradom pod visokim naponom. U dvorištu je držao vuka kao dodatnu zaštitu.

Incident sa policijom

Jednom prilikom, nakon dojave da je Bojan u kući sa kurirom i 4-5 kg heroina, policija, žandarmerija i odeljenje za drogu stigli su ispred kuće. Niko nije smeo prvi da uđe. Kada je iz dvorišta izašao čovek sa torbom, startovali su ga misleći da je kurir. Ispostavilo se da je vodoinstalater. U tom trenutku, Bojan i kurir su navodno izleteli iz dvorišta kolima, noseći torbe sa heroinom i parama. Policija nije imala odobrenje da puca.

Bojan Petrović je bio kontroverzna figura beogradskog podzemlja, sa životom ispunjenim luksuzom i opasnostima. Njegovo ubistvo ostaje deo mračnih poglavlja kriminalne istorije Beograda, dok su mnogi detalji njegove smrti i dalje obavijeni misterijom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading