UROŠ BLAŽIĆ IMAO POMAGAČA? Pojavio se snimak, advokat porodice žrtava o novim dokazima

Autor:

Hronika

21.06.2024

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U avgustu prošle godine dostavljeni novi dokazi protiv masovnog ubice Uroša Blažića

UROŠ BLAŽIĆ IMAO POMAGAČA? Pojavio se snimak, advokat porodice žrtava o novim dokazima

Foto: ST/Nemanja Pančić, Shutterstock

Advokat Stefan Stefanović, koji zastupa porodice žrtava iz Dubone i Malog Orašja, saopštio je da su u avgustu prošle godine dostavljeni novi dokazi protiv Uroša Blažića, ali oni još nisu ušli u proceduru. Među novim dokazima je snimak na kojem se vidi još jedna osoba sa Blažićem, koja bi mogla biti saučesnik, ali ta osoba još nije identifikovana.

- Očekujemo da će drugi novi dokazi biti predloženi na pripremnom ročištu. Dostavili smo i snimak na kojem se vidi još jedno lice sa Urošem Blažićem, koje je možda saučesnik, a možda i nije. Mi i dalje nemamo informaciju, iako smo snimak dostavili u avgustu i policija ga je uzela u razmatranje, ne znamo ko je ta osoba na snimku, niti nam je rečeno. Sada vršimo pritisak da se to otkrije uz pomoć medija. Predložili smo i predložićemo na glavnom pretresu da se prikaže taj snimak koji smo dostavili još u avgustu. Ta osoba se vidi u objektu koji je imao kameru. To je bilo oko deset časova, pola sata pred masakr, i drugi svedoci su potvrdili prisustvo te osobe. Mi ne znamo o kome je reč i zašto je ta osoba bila sa Urošem, nadam se da ćemo dobiti odgovor tokom postupka - rekao je advokat Stefanović.

Brat od ujaka Uroša Blažića, Radiša Blažić, osuđen je na 18 meseci zatvora zbog nedozvoljenog posedovanja oružja, dok je Blažićev ujak Goran Gavrilović oslobođen optužbi. Advokat Stefanović smatra da su ove presude preblage s obzirom na ozbiljnost dela. On je istakao da je Boris Gavrilović priznao krivicu, što je verovatno doprinelo blažoj kazni.

Suđenje za masakr u Mladenovcu, u kojem je devetoro ljudi ubijeno, još uvek traje. Stefanović se nada da će žalba na presudu Gavriloviću vratiti slučaj na ponovno razmatranje, jer smatra da nisu svi dokazi izvedeni i da su donete presude prebrzo.

Porodice žrtava protestuju ispred zatvora, ne dozvoljavajući posete Urošu Blažiću iz straha da bi mogao dobiti informacije koje bi mu pomogle u postupku. Oni su zabrinuti da će Blažić dobijati informacije od svoje majke, pa svakog petka protestuju ispred zatvora i planiraju da nastave s tim do kraja suđenja.

(Blic)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading