"BILO JE BOŽE POMOZI - I MUŠKO I ŽENSKO JE SKOČILO NA UBICU": Svedočenje za Republiku o prekidu pripremnog ročišta Urošu Blažiću

Autor:

Hronika

23.05.2024

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sudnici se vrlo glasno čule psovke i pretnje koje su roditelji ubijenih ponavljali.

"BILO JE BOŽE POMOZI - I MUŠKO I ŽENSKO JE SKOČILO NA UBICU": Svedočenje za Republiku o prekidu pripremnog ročišta Urošu Blažiću

Foto: ST/Nemanja Pančić

sudjenje

O incidentu koji je prekinuo pripremno ročište za suđenje Urošu Blažiću za masakr u Duboni i Malom Orašju, pre nego je i otvoreno za Republiku je progovorio izvor koji je bio u sudnici.

- Bilo je strašno teško biti prisutan i gledati kako je eskalirao bol nesrećnih majki, očeva, braći i sestara. To kako izgledaju ranjeni ljudi u susretu sa ubicom njihove dece je nešto što nikome ne bih poželeo da vidi. I muško i žensko je skočilo na ubicu kojeg je uvela policija.

On nije podigao ni glavu ni pogled. Jurišali su ka njemu faktički svi oštećeni. Policajac se isprečio da ga svojim telom zaštiti, mislim da je primio jedan udarac u glavu, a onda su drugi policajci zgrabili i izveli Uroša u hol, kao i njegovog oca - prepričao je izvor sa lica mesta.

U sudnici su se vrlo glasno čule psovke i pretnje koje su roditelji  ponavljali i po izlasku iz sudnice odmah po izlasku Blažića, ubice i njegovog oca. Policija ih je sprovodila trčeći sa njima ka pritvoru u sklopu sudske zgrade. Uz povike "Ubiću te, majku ti j... monstrume" čuo se i jak prasak.  Van sudnice neki su to čuli kao pucanj iz oružja koje je uprkos strogoj kontroli neko uspeo da prokrijumcari.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Policija vodi Blažića i njegovog oca

- Nije to bio pucanj, već je u opštem haosu tolikog broja ljudi, a definitivno niko nije ostao na mestu, pukla klupa preko koje su oštećeni pokušali da dopru do ubice. Njegov otac je bio kod ulaznih vrata kad su roditelji ugledavši Blažića doživeli šok i svojevrsni atak na psihu - kazao je izvor Republike. 

On nije video u ruci Zorice Panić okvir sa mecima koji je podigla izlazeći iz sudnice jer je ostao u sudnici gde su se za dah borile majke i sestre ubijenih. 

Foto: Republika.rs

Zorica Panić drži okvir sa mecima

- Hitna pomoć je imala pune ruke posla. I sudnica, i hol i prostor ispred suda su ličili na noć masakra 4. maja, vriska na sve strane, krikovi i hitna pomoc koja zbrinjava jednog dok drugi pada - opisuje užas.

Foto: Republika.rs

Hitna pomoć ispred suda

Naš sagovornik dalje kaže da je uveren da mržnja i tuga roditelja devetoro ubijene dece neće jenjavati sa protekom vremena te da bi suđenje bilo nemoguće održati ukoliko ubica i oni sede u istoj prostoriji.

- On je ubio njihovu nevinu decu punu radosti i zivota, a nije ih ni poznavao faktički. Kako to um ljudski roditeljski da prihvati. Kako Panići mirno da sede pored njega kad im je kuću ugasio. Uzeo im je sve sto su imali i za šta su živeli, i ćerku i sina i osudio ih na večnu patnju -  zakljucuje nas sagovornik očiju punih suza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading