"SAZNALA SAM KAKO SU MI DECA UBIJENA": Zorica opisala bol koju oseća, progovorila o haosu na suđenju Blažiću

Autor:

Hronika

24.05.2024

21:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zorica je opisala bol koji oseća

"SAZNALA SAM KAKO SU MI DECA UBIJENA": Zorica opisala bol koju oseća, progovorila o haosu na suđenju Blažiću

Foto: ST/Nemanja Pančić, Printscreen/Youtube/Republika Hronika

Na suđenju za strašan zločin u Duboni i Malom Orašju, gde je devet mladih izgubilo živote, a dvanaestoro je ranjeno, roditelji žrtava su izgubili kontrolu i nasrnuli na optuženog Uroša Blažića i njegovog oca. Nakon ovog incidenta, neke majke su izgubile svest, a jedna od njih, Zorica Panić, majka dvoje dece koja su ubijena, oseća se izigrano.

Zorica je opisala bol koji oseća kada je prvi put ugledala ubicu svoje dece, izrazivši bes, ljutnju i osećaj izdaje.

- Ne mogu to da opišem, tu si, a nisi tu. Bes, ljutnja i bol koju rečima ne možete opisati. Ne dao Bog nikome da doživi ovo što smo mi - rekla je Zorica, prenosi Blic.

Ona je takođe iznela detalje o zločinu, navodeći da je optuženi ispalio ceo šaržer u troje dece - deset metaka u njenog sina, osam u njenu ćerku, i šest u drugo dete.

Foto: ST/Nemanja Pančić

Uroš Blažić i njegov otac (levo)

- Za ostalo ne znam i ne mogu ni da zamislim… Koje je to iživljavanje, toga nema ni u ratu - istakla je Zorica.

Kada je reč o suđenju, Zorica je izrazila svoju frustraciju, osećajući da je suđenje nepravedno.

- Kakav je došao na suđenje? Doteran, čist, sređen, lepo ošišan, sat na ruci… Zašto mu je bitno koliko ima sati? On ima bolje uslove u zatvoru nego mi na slobodi. Ima biblioteku, teretanu i sve što mu treba. Novca na kartici jer mu mama uplaćuje, imovinu su sklonili i rasprodali. I oni hoće da im se sudi, ali nema tu suđenja. Roditelji ne mogu to da izdrže. Sve ovo mora da se spreči, da niko ne doživi ono što smo mi doživeli. Neophodno je samo doneti odluku da se pošalju na doživotnu - ističe majka i dodaje:

- Napravili smo haos, ali ljudi, deca su nam pobijena. Ne znam kako smo živi! Kako ja mogu sada da sedim i da ga slušam kako on prepričava na koji način je koga ubio ili ranio - rekla je ona.

Zorica je takođe izrazila svoj strah od mogućnosti da optuženi izađe iz zatvora i ponovi svoj zločin.

- Ja se njega bojim, ako on izađe iz zatvora, ne znamo šta će biti. Njegove cele porodice, njegovog brata i familije. On može to da ponovi, da ubije još nečiju decu. Zašto da se stradanje ponovi, kad može da se spreči - zaključila je majka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading