NIJE NJEGA GRIZLA SAVEST, NEGO GA ZVAO FOND! Evo zbog čega je David, koji je sahranio oca u kući radi penzije, odlučio da se preda!

Autor:

Hronika

29.05.2024

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu je protiv njega u toku postupak za krivično delo prinuda, a u Zrenjaninu za ugrožavanje sigurnosti. Sumnjičen je i za krivična dela prevare, uništenja tuđe stvari i druga "blaža" krivična dela

NIJE NJEGA GRIZLA SAVEST, NEGO GA ZVAO FOND! Evo zbog čega je David, koji je sahranio oca u kući radi penzije, odlučio da se preda!

Foto: ST/Nemanja Pančić

David Drobnjak (53) je šokirao javnost kada je sam došao u tužilaštvo i priznao da je pre osam godina sahranio svog oca Branislava (79) u kući u kojoj je pokojni čovek živeo. Međutim, Drobnjak nije nepoznat istražiteljima.

On je već bio osuđivan devedesetih godina za više krivičnih dela i ranije se zvao Dejan Drobnjak, pre nego što je promenio ime u David nakon povratka u Srbiju.


Prema informacijama izvora, Drobnjak je prvi put osuđen devedesetih godina, a kasnije je boravio u inostranstvu gde je takođe imao problema sa zakonom gde je takođe bio u zatvoru. Trenutno se protiv njega vode postupci za krivična dela prinude, ugrožavanja sigurnosti, prevare, uništenja tuđe imovine i druga manje ozbiljna krivična dela.

- U Beogradu je protiv njega u toku postupak za krivično delo prinuda, a u Zrenjaninu za ugrožavanje sigurnosti. Sumnjičen je i za krivična dela prevare, uništenja tuđe stvari i druga "blaža" krivična dela - otkriva sagovornik Kurira.


Drobnjak je priznao da je osam godina primao penziju svog oca, o čijoj smrti nije obavestio nikoga. On je tvrdio da je imao ovlašćenje za podizanje penzije od ranije, ali je ipak priznao krivično delo prevara. Nakon priznanja, dežurni tužilac je obavio uviđaj u kući, gde su ostaci njegovog oca pronađeni ispod betonske ploče, u zemlji, u jednoj sobi kuće u Zemunu.


Prema nezvaničnim informacijama, Drobnjak je odlučio da se sam prijavi jer je shvatio da će biti otkriveno šta je uradio kada je iz PIO fonda, nadležnog za penzije, insistirano da njegov otac donese određenu dokumentaciju. Očigledno je da je osećao pritisak i da je odlučio da se suoči sa posledicama svojih postupaka.

Postoji sumnja da je David Drobnjak za osam godina podigao oko 40.000 evra očeve penzije, što dodatno baca svetlo na njegove finansijske aktivnosti i motivaciju za skrivanje smrti oca.

Iako je ova priča zaista neobična i šokantna, ona baca svetlo na složene motivacije i postupke pojedinaca koji se ponekad suočavaju sa teškim situacijama. Uprkos priznanju, istraga će nastaviti da otkriva detalje ovog neobičnog slučaja.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading